Prostreno.cz

Příprava limonády pro redukci vrásek a celulitidy

Zase jste si při pohledu do zrcadla všimli nové vrásky, která mezi obočím, v podoční oblasti nebo nad horním rtem ještě před pár dny nebyla? Zpomalte stárnutí chutným kolagenovým nápojem. Odtajníme vám recept!

Kolagen sehrává v lidském těle zásadní roli. Jde totiž o důležitou stavební bílkovinu, jež se nachází ve většině tkání. Zastoupen je v pokožce, chrupavkách, kloubech, svalech a kostech, přímý vliv má však i na kvalitu nehtů, vlasů a zubů. Souběžně působí proti bolesti a pomáhá při rychlejší regeneraci po jakékoli zátěži. Není ho tedy nikdy dost! Jenže s tím je trochu potíž…

Elixír, který se bohužel vyčerpá

Ačkoli si organismus dokáže vyrábět kolagen sám, jeho zásoby rozhodně nejsou neomezené. Jakmile člověk dosáhne 25 let, produkce podle odborníků pozvolna klesá, což se projevuje na kondici pohybového aparátu a samozřejmě i vizáži. V praxi to vypadá tak, že pokožka ochabuje a ztrácí pružnost, čímž se tvoří vrásky a jemné prohlubně. Jinými slovy – stárnutí začíná být více vidět. Mimochodem, nedostatek kolagenu podle závěrů mnoha výzkumů značně přispívá i k rozvoji nebo zhoršení celulitidy. Nechcete tomu jen tak nečině přihlížet? Co byste řekli na domácí limonádu, která hladinu této nepostradatelné bílkoviny navýší, přičemž omladí pleť, posílí nehty, zocelí korunu krásy a ještě zabojuje proti pomerančové kůži? Doma si ji umícháte levou zadní!

Pozor, jde se do práce!

K přípravě tohoto nápoje budete potřebovat sedm šálků filtrované vody, čtyři polévkové lžíce javorového sirupu (můžete nahradit i medem) a šťávu ze dvou až tří citronů. Další klíčovou ingrediencí jsou tři polévkové lžíce kolagenu v prášku, který seženete v lékárně nebo na internetu. Poté, co všechny jmenované suroviny smícháte dohromady, vznikne občerstvení, jež si vaše zdraví i vzhled hodně oblíbí! Je totiž prokázáno, že naprosto ideální bývá také pro jedince, kteří ustavičně bojují se střevními problémy. Nelze opomenout ani to, že omezuje pravděpodobnost osteoporózy.

Zdroj: 1mhealthtips.com, healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat