Prostreno.cz

Potraviny se spolehlivým efektem probuzení

Tři šálky kávy a lehké bušení srdce – jenže stále se necítíte opravdu vzhůru? Pak by vám mohly pomoct následující potraviny.

Je půl čtvrté odpoledne a z ničeho nic na nás padne únava. Samozřejmě naprosto imunní vůči kávě – a to i když ji do sebe lijeme po litrech. Jediné, čeho dosáhneme, je nepříjemné bušení srdce. Naštěstí existují potraviny, které dobijí baterky okamžitě.

Vejce

Vejce je dobré vždy! Protože pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a díky tomu spalujeme mnohem míně energie. A tu můžeme pak použít na jiné, smysluplnější věci.

Zelený čaj

Že je čaj lepší než káva? Určitě! A především ten zelený. Bojuje totiž s únavou mnohem lépe než káva. Kofein z čaje zpracovává tělo pomaleji a jeho stimulační účinek trvá mnohem déle. Kromě toho je zelený čaj také zdravý, protože jeho antioxidanty snižují počet volných radikálů v těle.

Oříšky a semínka

Malá svačinka mezi jídly, když udeří hlad? Mějte po ruce vždy několik ořechů nebo semínek. Jsou to skutečné proteinové bomby a poskytnou vám novou energii. Únava tak nemá šanci. A mimochodem – vysoce kvalitní tuky obsažené v ořeších jsou také dobré na hlavu.

Ryby

Pravda je, že ryby jsou tučné, ale na druhé straně vás probudí k životu a nechají vás zkrásnět. A nejen, že jsou prospěšné pro kvalitu naší pokožky, zabraňují také zánětům v těle, což by mohlo být důvodem únavy. Dejte si ale pozor na těžké kovy!

Tmavá čokoláda

Ano – čokoláda! Konečně! Především tmavá čokoláda s vysokým obsahem kakaa dává tělu energii. Tak nakonec ten boj s únavou nebude tak špatný ne?

Zdroj: my life, eatthis





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat