Prostreno.cz

Celerová šťáva prospívá celému tělu

Přemýšlíte, jak a čím svůj pitný režim trochu zpestřit? Zahrňte do něj celer v tekuté formě. Vylepší vám trávení, imunitu, kvalitu pokožky i krevní tlak. Také dodá energii a sníží riziko rakoviny.

Bobule acai, chia semínka, červená řepa, kapusta…. Vypadá to, jako by nutriční specialisté a odborníci přes zdraví každý den doporučovali jinou potravinu. Proč tedy na seznam blahodárných přírodních prostředků nepřipsat i celer, respektive jeho šťávu? Výhod její konzumace rozhodně není málo. Co vám tenhle drink může nabídnout?

Oprava nefungujícího trávení

Patříte k jedincům, které často sužují zažívací obtíže? Pak k pití celerové šťávy máte hned první velice pádný důvod. Je prokázáno, že pomáhá na zácpu, nadýmání, pálení žáhy, nevolnost i ten otravný pocit plného břicha. Tato zelenina totiž obsahuje kyselinu chlorovodíkovou, díky čemuž obnovuje porouchané trávení a zbavuje střeva choroboplodných zárodků. Co doušek, to úleva, přátelé!

Vzpruha při únavě

Cítit během nejchladnějších měsíců roku permanentní vyčerpání, to je zcela běžný jev. Řešení ale nepředstavuje jenom káva, energii načerpáte i ze zmíněného elixíru. Je to zásluha obsažených vitaminů skupiny B, které zároveň mírní stres, podrážděnost i depresivní stavy, přičemž zlepšují kognitivní funkce.

Převaha nad infekcemi

K popularitě celerového nápoje nepochybně přispívá i skutečnost, že působí proti všemožným bakteriím, a to včetně salmonely a H. pylori. Obecně tak pomáhá zastavit infekce, což jednoznačně prokázala i rozsáhlá studie britské výzkumné instituce Sheffield Hallam University.

Normalizace tlaku a blaho pro srdce

Lékaři se na základě četných studií domnívají, že konzumace uvedeného drinku značně přispívá i k normalizaci krevního tlaku a tím i prevenci kardiovaskulárních chorob. Mimochodem, tenhle životabudič reguluje i škodlivý cholesterol, usnadňuje hubnutí, tlumí bolesti a neutralizuje volné radikály. Rovněž omezuje pravděpodobnost rakoviny, předchází tvorbě ledvinových kamenů a navozuje hormonální rovnováhu. Zpomaluje také stárnutí a bojuje proti vráskám.

Zdroje: forbes.com, feastingathome.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat