Prostreno.cz

Kosmetické výhody červené čočky

Jejím největším vývozcem je Kanada. Tahle superpotravina bývá lehce stravitelná, nenadýmá, snadno se připravuje a dodává tělu potřebné živiny. Ovšem pozor, červená čočka je takový malý zázrak, který se uplatňuje i v kosmetice. Proč si z ní připravit výživnou masku?

Červená čočka je vynikajícím jídlem nejen pro vegany. Má vysokou nutriční hodnotu, představuje ohromující množství základních vitaminů a minerálů, tělu dodává vlákninu, bílkoviny i železo. Ze zdravotního hlediska zaručuje zdravý vývoj mozku plodu u těhotných žen, zvyšuje hladinu energie, zpomaluje vstup sacharidů do krevního oběhu, takže udržuje optimální hladinu cukru v krvi. A jak to má s krásou?

Zabraňuje předčasnému stárnutí

Červená čočka v sobě ukrývá slušné množství antioxidantů, které minimalizují poškození buněk a tkání a ničí volné radikály. Vědci podotýkají, že konzumace červené čočky po dobu dvou až třech týdnů vám vizuálně z tváře ubere pár let.

Zesvětluje a vyživuje

Čočku uvařte podle návodu, rozmixujte ji a přidejte k ní špetku kurkumy a kapku růžové vody. (Lze použít i mouku z červené čočky, která je k dostání ve zdravých výživách.) Promíchejte, masku naneste na pleť, nechte ji 15 až 20 minut působit a poté obličej nebo jinou část těla opláchněte vodou. Pokožka bude vyživená a hladká.

Trpíte-li na tmavé skvrny, připravte pastu z vařené červené čočky a mletých rajčat. Aplikujte přímo na postižená místa, nechte 15 minut působit a opět masku smyjte. První výsledky zaznamenáte po dvou až třech týdnech aplikace při frekvenci jednou až dvakrát týdně.

Ulevuje od svědění

Suchá pokožka se olupuje a svědí. Dopřejte jí potřebnou úlevu. Červenou čočku stačí na noc namočit do mléka, ráno ji scedit a přidat k ní růžovou vodu. Účinek můžete vidět již po několika dnech používání. Hodit se vám bude i informace, že třeba takový med je jedním z nejpřirozenějších zvlhčovačů, který pleť hydratuje, zároveň je antibakteriální a zabraňuje akné. Spolu s červenou čočkou pokožce propůjčuje přirozený lesk. Dá se tedy nahradit za onu růžovou vodu.

Je báječným peelingem

Přes noc namočte organickou červenou čočku. Druhý den z ní vytvořte pastu a naneste ji na čistý obličej. Nechte zcela vyschnout. Nyní použijte konečky prstů k odlupování odumřelé kůže a v závěru obličej opláchněte studenou vodou. Uvedená superpotravina důkladně čistí otevřené póry a odstraňuje nahromaděnou špínu a nečistoty hluboko uvnitř vrstev pokožky.

Zdroje: wikipedia.org, foodtolive.com, hehealthsite.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat