Prostreno.cz

Přírodní prostředky zpomalující tvorbu šedin

Šediny rozhodně nebývají vítanou vlasovou ozdobou. Jak na ně vyzrát? Do služby se hlásí indický angrešt, šalvěj, rozmarýn nebo cibule! Tak tyto spojence nenechte čekat.

I když bychom si to jistě přáli, čas zkrátka nezastavíme. A pohled do zrcadla nám jasně ukazuje, jak rychle běží. Kromě ochablé pleti mezi zřetelné známky stárnutí patří i šediny. K nim dochází vlivem snížené produkce pigmentu melaninu. Ten zachovává přirozenou barvu vlasů, proto jeho úbytek nelze přehlédnout. Dá se proces šedivění alespoň zpomalit, když už se mu nemůžeme úplně vyhnout? To víte, že ano. A pomocnou ruku nabízejí tyto prostředky!

Angrešt. Ale nejen tak ledajaký

Pokud vám pojem amla vůbec nic neříká, jde o rostlinu s jedlým ovocem, které se říká indický angrešt. Vlasové masky z jejích plodů se pak hojně využívají nejen proti blednutí kštice, ale i nadměrnému vypadávání a pomalému růstu. Jedinečné složení amly také blahodárně ošetřuje pokožku hlavy, přičemž mírní vyrážky a ulevuje od svědění. Jestli si chcete práci co nejvíce ulehčit, sežeňte si v bylinkářství či na internetu indický angrešt v prášku. Přidat se dá do šamponu při běžném mytí, klidně ho smíchejte i s kondicionérem nebo jakýmkoli zábalem. Podle odborníků přináší úžasné výsledky.

Cibulová šťáva svede divy

Nikde není psáno, že cibule přijde vhod jenom při vaření. Vždyť její šťáva zastavuje kašel a urychluje zotavení při nachlazení. Umazává také pigmentové skvrny, bojuje proti vzniku vrásek a léčí akné. Kosmetických předností má ale víc. Nejenže korunu krásy hloubkově vyživuje, podle četných výzkumů stimuluje i produkci melaninu, což sníží i výskyt bílých nepřátel, kteří vám kazí účes. A to přece stojí za vyzkoušení, nebo ne?

Přizvěte ke spolupráci bylinky

Šalvějový oplach? I to je možnost, jak se šedinám ještě nějakou chvíli úspěšně vyhýbat. A připravíte si ho levou zadní. Stačí hrst bylinky zalít vroucí vodou, nechat tekutinu vychladnout na pokojovou teplotu a poté scedit. Čím častěji si s ní vlasy v rámci běžné péče „zalijete“, tím pochopitelně lépe. Mimochodem, hodně podobně funguje i rozmarýn.

Zdroje: hindustantimes.com, indiatvnews.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat