Prostreno.cz

Potraviny hydratující pokožku zevnitř

Když jde o hydrataci, nepřipouštějí se žádné kompromisy. Kromě pitného režimu vám s ní mohou pomoci i potraviny, jejichž obsažené živiny kůži vyschnout nenechají. Chcete jejich seznam?

Jenom pleť, která má dostatek hydratace, může být krásná, zdravá, zářivá a odolná vůči všem nepříznivým vlivům. Nejen kvůli mladistvé vizáži je ale třeba pokožku patřičně zavlažovat. Vždyť kůže jakožto největší orgán poskytuje bariéru před vnějšími hrozbami, ke kterým patří bakterie, volné radikály a ultrafialové záření. Rovněž pomáhá zachovávat optimální tělesnou teplotu. Je ta vaše poněkud vysušená, což snižuje její ochrannou funkci? Možná je to příznak nutričních nedostatků.

Příčina hlubšího rázu

Vitaminy A, C, D a E. Dále pak minerály, jako selen a zinek. Tohle všechno vám může scházet, proto vaše pokožka připomíná dehydrované struhadlo, které se na mnoha místech navíc odlupuje. Nepříjemné, nevzhledné a otravné? No to přinejmenším! Co s tím můžete dělat? S nápravou se dá začít okamžitě.

Nákupní seznam pro úlevu i bezchybný vzhled

Účinnou první pomoc může představovat úprava jídelníčku. Zní to sice jako omílané klišé, nicméně zařazení určitých potravin do stravy skutečně přispěje ke zmírnění či dokonce vyřešení suché kožní svízele. Své služby vám nabízí třeba hovězí játra, která zprostředkují vitamin A. Podle americké výzkumné agentury Podle National Institutes of Health (1) obsahuje 90 gramová porce 6 582 mikrogramů této živiny, což představuje 731 procent denní doporučené denní dávky. Abyste se tedy „áčka“ nepředávkovali, jezte játra v menším množství, protože se obvykle nedoporučuje konzumovat více než 3 000 mikrogramů vitaminu A v průběhu jednoho dne. Sluší se dodat, že tato látka přispívá i k regeneraci a obnově buněk.

Hlásí se paprika i ovesné mléko

V obchodě se nezapomeňte porozhlédnout ani po dalších spojencích. Potřebný vitamin C načerpáte z červené papriky nebo kiwi. Tím podpoříte nejen hydrataci, ale i ochranu před škodlivým ultrafialovým zářením. Štědrým dárcem vitaminu D je sójové, mandlové a ovesné mléko, vitamin E v hojném množství poskytují zase slunečnicová semínka. Co se týká selenu a zinku, obojí vám dodají ústřice, luštěniny a tučné ryby.

Zdroje: www.medicalnewstoday.com, (1) www.ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/#h3





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat