Prostreno.cz

Omládněte se správnou stravou

Pokud chcete vypadat mladší, můžete vyzkoušet správnou stravu. Které potraviny pomáhají proti vráskám a poskytují plnější pokožku?

Pravá krása vychází zevnitř. Proti stárnutí pokožky dobře fungují nejen speciální krémy, ale také některé potraviny. Jaké vitaminy a minerály je potřeba pokožce dodat, aby vypadala plnější a mladší?

Avokádo

Avokádo funguje nejen na pružné vlasy a sametově hebkou pokožku, ale obsahuje také biotin a vitaminy A a E, stejně jako spoustu esenciálních mastných kyselin. Tato směs působí jako antioxidant a je také nesmírně důležitá pro obnovu buněk a udržení elasticity pokožky.

Borůvky

Bobule místo botoxu! Borůvky jsou považovány za skutečné zázraky proti stárnutí. Obsahují antioxidační látku antokyany, kterým také vděčí za svou tmavě modrou barvu. Je známo, že antioxidanty chrání buňky před škodlivými vlivy prostředí. Kromě toho je v borůvkách hodně vitamínu C – to podporuje produkci kolagenu, a tím zajišťuje viditelně pevnější pleť.

Papája

Exotická papája také obsahuje mnoho antioxidantů, které pomáhají odvrátit poškození volnými radikály a působí proti tvorbě vrásek. Kromě toho ovoce obsahuje vitaminy A, C, K a E, vápník, draslík, hořčík, vitaminy B a enzym zvaný papain, o kterém se říká, že stimuluje metabolismus.

Kapusta

Kapusta je zelenina par excellence mezi fanatiky zdraví. A není divu, protože nízkokalorická zelenina obsahuje řadu antioxidantů, jako jsou karotenoidy, hodně vitaminu C, vlákniny, kyseliny listové, draslíku a vápníku. A to je nepřekonatelná kombinace pro pružnost pokožky! Mimo sezonu je velmi dobrou alternativou podobně koncentrovaná brokolice.

Mrkev

Mrkev vděčí za svou barvu antioxidantu zvanému beta-karoten, který se v kombinaci s tukem přeměňuje na vitamin A. To zase podporuje pružnost pokožky a dává jí mladistvý vzhled.

Ořechy

Například mandle mají velmi vysoký obsah vitaminu E, který může pomoci pokožce opravit tkáně a udržet vlhkost. Kromě toho se říká, že vitamin E chrání před škodlivými UV paprsky. Vlašské ořechy, na druhé straně, jsou omega-3 booster, bohatý na bílkoviny a alfa-linolenové kyseliny, a tak také pomáhají zpomalit stárnutí pokožky.

Ryba

Ryby – zejména losos a divoký losos – obsahují kromě bílkovin mnoho omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které mají antioxidační účinek a zajišťují plnou pleť. Při nákupu byste se však měli ujistit, že pocházejí z udržitelného zdroje nebo je zdroj certifikovaný jako ekologický.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat