Prostreno.cz

Medová voda pomáhá s hubnutím

Med není jen lahodná sladkost v koláčích a čaji, ale také známý domácí lék – a prostředek na hubnutí.

Med je již dlouho nedílnou součástí naší snídaně. Koneckonců, je nejen sladký a chutný, ale také výborný zdroj energie – skládá se ze 75 až 80 procent fruktózy a glukózy, které slouží tělu k výrobě energie.

Právě glukóza dokáže nakopnout během sportu a práce (jenom náš mozek potřebuje 100 až 140 gramů glukózy denně). Fruktóza na druhé straně se do krve dostává pomaleji a tím zajišťuje, že si výkon udržíte delší dobu.

Med je také známý jako účinný domácí lék na bolest v krku. A pozor – je vynikající také pro ty, kteří chtějí zhubnout – zvlášť pokud vypijete sklenici medové vody každý den.

Jak pomáhá medová voda

Jedna čajová lžička medu rozpuštěná ve sklenici vlažné vody – et voilá, už máte vlastní prostředek na hubnutí. Nejlepší je vypít léčivý nápoj ráno před nízkokalorickou snídaní. Takže má nejen pozitivní vliv na vaše zdraví, ale také vás podporuje při ztrátě kilogramů.

Medový nápoj by měl bojovat s chutí a tlumit touhu po svačinkách díky své vlastní sladkosti.

Silný pro vaše zdraví

Ale med pomáhá nejen při hubnutí – dokonce i staří Egypťané přísahali na pozitivní účinky medu na zdraví. Antibakteriální účinek medu je obzvláště pozoruhodný, proto byl přírodní produkt velmi účinný při léčbě salmonel, bakterií E coli a chronického střevního zánětu.

Také při aplikaci na otevřené rány způsobil med pozitivní imunitní reakce.

Proč je tak zdravý

Med obsahuje kolem 200 látek. Nejvýraznější z nich je okamžitá chuť cukru. Dalšími látkami jsou cenné aminokyseliny, vitaminy, minerály a enzymy, ze kterých naše tělo těží. Vitaminy C, B1 a B2 potřebujeme například k vybudování fungujícího imunitního systému nebo k podpoře energetického metabolismu.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.healthline.com





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat