Prostreno.cz

7 tipů pro vaše lepší já. Nejvyšší čas udělat něco pro sebe

Máte pocit, že byste v nynějších sychravých dnech potřebovali udělat něco pro ozdravení svého organismu, ale nějak nevíte, jak začít? Poradíme vám!

Dopřát našemu organismu ozdravnou kúru není zas tak složité, jak byste si možná mysleli. Stačí změnit jen pár maličkostí a vaše tělo pookřeje.

A jaká „předsevzetí“ byste si měli dát bez ohldu na to, zda klepe či neklepe na dveře nový rok?

„Budu cvičit 150 minut týdně!“

Nezáleží na tom, zda si oněch 150 minut rozložíte do pěti 30minutových rozcviček nebo tří 50minutových (nebo jinak) – 150 minut týdně je minimum, které je doporučováno odborníky a které má na náš organismus prokazatelně prospěšný účinek.

„Budu si připravovat večeři!“

Večeře je jídlo, které máme tendenci nějak odbýt (zvláště nenutí-li nás rodina a děti vařit). Prostě něco někde schrastíme, hodíme do mikrovlnky polotovar, případně zajdeme do nějaké restaurace (nebo do fast foodu). Chyba. O tom, co večer sníme, je třeba přemýšlet. Proto si připravte týdenní plán doma přichystaných večeří a držte se ho!

„Budu dodržovat pitný režim!“

A to nejen z hlediska množství vypitých nápojů, ale také z hlediska jejich druhů. Vyřaďte slazené limonády či minerálky a pijte vodu nebo ovocné a bylinkové čaje. Pamatujte, že například káva nebo černý čaj se do pitného režimu nezapočítává (to ostatně platí i o neředěných džusech).

„Budu každý den snídat!“

Pokud jste si na pravidelné a hlavně zdravé snídaně ještě nezvykli, rozhodně je čas to změnit (nikdy není pozdě).

„Ke každému obědu si dám salát!“

Nejenže díky zeleninovému salátu nespořádáte tak velkou porci hlavního jídla (a tedy kalorií), ale navíc dodáte tělu vitaminy, minerály a vlákninu.

„Budu více odpočívat!“

Nepodceňujte správnou relaxaci – stres vašemu organismu škodí, a když se naučíte jej odbourávat, bude vám vaše tělo vděčné. Odpočívejte pasivně i aktivně, ale rozhodně si najděte každý den chvíli, kdy hodíte všechny starosti za hlavu!

„Budu víc spát!“

Nedostatek spánku je v dnešní době jedním z nejčastějších prohřešků, jehož se na svém organismu dopouštíme. Přitom právě spánek ovlivňuje tolik věcí! Takže si slibte, že si každý den (respektive každou noc) dopřejete alespoň 7 hodin spánku.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat