Prostreno.cz

Detoxikační nápoje rozjasňující pleť

Chcete být na nejúžasnější svátky roku absolutně nejkrásnější? Začněte u kvality svojí pleť a dodejte jí zdraví, lesk a slávu s pomocí těchto detoxikačních nápojů!

Konec roku se sice pomalými, ale jistými kroky blíží, stejně jako všemožné firemní večírky a oslavy. Ještě před tím, než tohle období vypukne, postarejte se o pokožku, ať vypadáte mladistvě a odpočatě. S tím vám pomohou detoxikační nápoje, které by se měly konzumovat brzy ráno na lačný žaludek. Je vhodné je popíjet i po malých doušcích – v průběhu celého dne.

Kurkumová voda

Kurkuma obsahuje antioxidanty, které snižují aktivitu volných radikálů (ty jsou zodpovědné za brzké stárnutí pokožky). Vaše pleť s její asistencí bude zdravější a zářivější. Pokud budete pravidelně pít kurkumovou vodu, jež očišťuje tělo od škodlivých toxinů a má protizánětlivé vlastnosti, brzy zaznamenáte pozitivní výsledky. Budete potřebovat 1/4 lžičky kurkumového prášku, 1 šálek teplé vody (může být i mléko), šťávu z citronu a 1 lžičku medu. Nejprve ohřejte vodu a následně přidejte med, kurkumu a citronovou šťávu. Vše dobře promíchejte, prášek z kurkumy by měl klesnout na dno.

Rozinková voda

Vitamin A je životně důležitý pro celkové zdraví pokožky a rozinky jsou vynikajícím zdrojem tohoto vitaminu. Áčko chrání vnější vrstvu pokožky před poškozením, ale také ji hydratuje. Přibližně 100–150 gramů rozinek nejprve důkladně omyjte a následně odeberte ty světlé a lesklé (bývají chemické ošetřené). Rozinky zalijte zhruba 400 ml vody a nechte louhovat alespoň 12 hodin. Po uplynutí této doby vodu sceďte.

Šťáva z červené řepy

V obchodech prodávají šťávu z červené řepy čistou a bez přídavku cukru, a to i v bio kvalitě, ale tím, že je pasterizovaná, tak má méně vitaminů, stopových prvků a enzymů. Z tohoto důvodu je domácí příprava vhodnější. Oloupejte a omyjte čerstvou červenou řepu. Nakrájejte ji na kousky a dejte do odšťavňovače. Vzniklou šťávu můžete smíchat s teplou vodou a popíjet v průběhu celého dne. Červená řepa navozuje pocit štěstí, zbavuje kyselosti a odvodňuje. A dělá pleť krásnější!

Klasická detoxikační voda

Do vody vymačkejte citron, nebo do něj přidejte pár kostek ananasu či špetku skořice. Stačí jeden nápoj před snídaní a vaše pokožka vám zaručeně poděkuje. Hlavně na nic nečekejte, ať se ještě před Vánocemi dokonale pročistíte! V případě, že máte nějaké dotazy a pochybnosti ohledně svého zdravotního stavu, kontaktujte lékaře.

Zdroje: www.m.pikant.cz, www.food.ndtv.com, www.wikipedia.org





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat