Prostreno.cz

Nové koření je úspěšné v prevenci rakoviny

Jak často používáte nové koření? Teď máte ideální příležitost, když se nejkrásnější svátky roku blíží mílovými kroky! Tato přísada ulevuje od příznaků menopauzy, tlumí bolesti, podporuje hubnutí a snižuje riziko rakoviny.

Nastává doba pečení cukroví. A že do něj patří jen skořice, anýz nebo badyán? Nenechte se zmást! Ani s novým kořením při gastronomických vánočních přípravách netřeba šetřit. Bobule tropického stromu pimentovníku mají zajímavou a mírně nasládlou chuť, která v sobě snoubí kombinaci hřebíčku, muškátového oříšku i té zmíněné skořice. Proto se do cukroví náramně hodí! Přidat ho samozřejmě můžete i do polévek, omáček a marinád, skvěle si ale rozumí také s masem a rybami. I vaše zdraví si toto ochucovadlo zamiluje. Proč?

Útlum obtěžujících příznaků menopauzy

Dá-li se menopauza k něčemu přirovnat, pak určitě ne k procházce v růžové zahradě. Ruku v ruce s ní totiž jdou jisté krajně nepříjemné příznaky, kupříkladu návaly horka, nadměrné pocení, nespavost, prudké výkyvy nálad i nechtěné a nekontrolovatelné přibírání na váze. Ke zmírnění těchto symptomů se primárně využívá hormonální terapie, ovšem stále oblíbenější jsou i přírodní prostředky. Jedním z nich je kupodivu také nové koření, které se umí navázat na estrogenové receptory, čímž toto těžké období činí mnohem snesitelnější. Tedy alespoň podle závěrů studie zveřejněné v časopise Pharmaceutical Biology. Co další účinky?

Prevence rakoviny

Uvedená ingredience nebojuje jenom proti menopauze, neboť představuje také prevenci rakoviny. Konkrétně pak té, jež postihuje ňadra, žaludek a tlusté střevo. Prokázalo to mnoho na sobě nezávislých studií, které hlavní zásluhy připisují obsaženým sloučeninám, jako je eugenol, quercetin, kyselina gallová a ericifolin. Sluší se zmínit, že nové koření vyniká i antimikrobiálními a protiplísňovými vlastnostmi, přičemž tlumí bolesti, snižuje záněty, podporuje hubnutí a harmonizuje porouchané trávení. Nechtělo by to doplnit kořenku až po okraj?

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6130578/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3891794/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3891794/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3891794/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6530202/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5511840/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6130578/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat