Prostreno.cz

Astralagus je bylinným elixírem mládí

Hledáte zaručený lék na akné, vyrážky i delší mládí? Tak už nemusíte! Je jím kozinec blanitý, který je známý také tím, že zlepšuje odolnost organismu vůči všudypřítomnému stresu. Pomáhá tedy uvnitř i navenek!

Astralagus neboli kozinec blanitý. Název to možná není tak docela líbivý, přesto se za ním ukrývá skutečný poklad. Tuto bylinu po tisíce let uctívá zejména tradiční čínská medicína, podle které je významným adaptogenem, tedy prostředkem zvyšujícím odolnost organismu proti stresovým situacím, jenž navíc souvisí i s dlouhověkostí. Na této rostlině, kterou pohodlně seženete ve formě prášku, jsou však zajímavé i jiné věci. Třeba její kosmetické schopnosti!

Stop zánětům i otravnému akné

Kozinec je bohatý na aminokyseliny, flavonoidy, polysacharidy, astragaloidy a stopové prvky, které mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Díky nim léčí kožní onemocnění, a to včetně vyrážek a ekzémů. Pozoruhodné jsou však i jeho hojivé vlastnosti. Protože působí proti zánětům, a to tak, že vlivem vysokého obsahu polysacharidů snižuje množství kyseliny dusičné, lze ho využít i na akné. Ale na projevy stárnutí zabírá také!

Omlazení viditelné na první pohled

Antioxidanty přítomné v této kouzelné rostlině zlepšují krevní oběh, regenerují kožní buňky, neutralizují škodlivé volné radikály a stimulují produkci kolagenu, čímž prokazatelně podporují mladistvý vzhled. Vnější použití kozince také zabraňuje rozkladu elastinu, proto má jeho pravidelná aplikace velký vliv na pružnost pleti. V podobě zmíněného prášku ho lze smíchat třeba s běžně využívaným krémem. Připravit se z něj ale dá i čaj, se kterým lze kůži jednoduše ošetřovat ráno i večer.

Zdravotní přednosti, které berou dech

Zvažujete-li pořízení tohoto prostředku, měli byste vědět, že bývá spojován i s posílením imunitního systému, útlumem kašle a rychlejší rekonvalescencí při chřipce. Dále přispívá k udržení optimální hladiny cukru v krvi, přičemž údajně normalizuje tlak, zvyšuje plodnost a zajišťuje menopauzální komfort.

Zdroje: www.wellandgood.com, www.newharmonysoap.com, www.healthiersteps.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat