Prostreno.cz

Potraviny paralyzující metabolismus

Fitness guru Jillian Michaels je přední hollywoodskou specialistkou pro zdravé stravování a fitness. Kromě správných cviků na hubnutí varuje také před třemi potravinami, které paralyzují metabolismus.

Jilian Michaels je ta, za kterou celebrity z filmového a hudebního nebe Hollywoodu zamíří jako za první, když se potřebují dostat do formy. Videa, kde si spolu s ní můžete dát pořádný trénink, najdete na internetu nespočet.

Kromě fitness trenérky je Jillian Michaels také specialistkou na zdravou výživu. Jedna z jejích posledních výživových rad je varování před potravinami, které by vaše snahu o zhubnutí mohly zhatit. Protože údajně zpomalují metabolismus.

Cukr

Potraviny obsahující cukr jsou největším nepřítelem metabolismu. Když jíte hodně cukru, hladina kortizolu a inzulinu se na okamžik zvýší a může vyhodit váš metabolismus z rovnováhy. Sladké potraviny mají také nízký obsah vlákniny, která je při hubnutí nezbytná. Tělo ji totiž odbourává pomaleji a tím zrychluje metabolismus, jak říká Jillian Michaels.

Zpracované obilí

Potraviny jako bílá rýže, pšeničný chléb nebo těstoviny naše tělo velmi rychle rozloží, a proto mají stejně negativní vliv jako cukr. Zajišťují, že hladina inzulinu na krátkou dobu vystřelí a dodají tělu věci jako lepek, škrob nebo kyselinu fytovou, které narušují metabolismus. Místo toho Jillian Michaels doporučuje držet se celozrnných produktů.

Sójové produkty

Jillian Michaels říká, že sója je jed štítné žlázy. Podle Michaels může častá konzumace sóji mít negativní účinky na štítnou žlázu, která je zodpovědná za regulaci metabolismu. Pokud se nechcete sóji vzdát, Jillian Michaels doporučuje konzumovat výhradně bio sóju, abyste se vyhnuli přísadám, které dále poškozují štítnou žlázu.

Tyto potraviny stimulují metabolismus

Naopak potraviny, které vám metabolismus podpořit jsou chilli, zázvor, skořice, citrusové plody, zelený čaj, káva, mandle nebo kokosový olej.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7231187/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat