Prostreno.cz

Voda jako dobrý pomocník v hubnutí

Výsledky nedávných studií ukázaly, že voda vám pomáhá zhubnout, pokud jí pijete dostatek.

Kolik toho denně vypijete? Pokud je to méně než 1,5 litru (doporučené minimální množství), patříte mezi většinu žen, které nepijí dostatečně. Lidé, kteří pijí příliš málo, častěji bojují s nadváhou.

Jezte vodnatá jídla

Velké množství tekutin v těle rozšiřuje žaludek až o deset milimetrů. Pokud před každým jídlem vypijete skleničku vidy, budete se cítit rychleji sytější – a v důsledku toho sníte méně jídla. Přírodní a snadno dostupná potravina potlačující chuť k jídlu. Doporučuje se také, aby každý, kdo se snaží zhubnout, vypil sklenici vody, jakmile se probudí.

Kolik vody byste měli vypít?

Odborníci doporučují základní příjem 1,5 litru vody denně. Pijte vždy z velké sklenice – automaticky tak vypijete více. Před jídlem a po něm také vždy pijte vodu, abyste se rychleji cítili sytí. Každý, kdo kromě pitné vody jí potraviny obsahující vodu (např. meloun, okurka, cuketa nebo salát), může dokonce zvýšit účinek hubnutí. Tekutiny v potravě se z těla vylučují pomaleji, proto přirozený prostředek potlačující chuť k jídlu vydrží déle.

Co se stane, když všechny tekutiny nahradíte a budete pít jen vodu?

Hubnete rychleji

Vzdání se všech nápojů kromě vody na 9 dní nahradí uběhnutí 8 kilometrů! To zrychlí váš metabolismus a podpoří spalování tuků. Voda navíc potlačuje chuť k jídlu a ve výsledku zkonzumujete méně kalorií.

Srdce a mozek fungují lépe

Celé naše tělo má radost z přísunu kyslíku. Pět sklenic vody denně (sklenice se obvykle počítá jako 200 ml) snižuje riziko infarktu o 41 procent. Po osmi skleničkách se naše schopnost myslet zvýší o 30 procent.

Vaše pokožka bude jemnější a čistší

Skutečná krása vychází zevnitř! Voda nejen čistí obličej zvenčí, ale hodně vody pleť hydratuje a dělá ji jasnější a jemnější. Zatímco mnoho jiných tekutin odvádí vlhkost z těla.

Klesá riziko onemocnění

Váš imunitní systém se pitím vody posílí a toxiny se budou rychleji vstřebávat. Lze tak předejít některým nemocem, jako je vysoký krevní tlak, infekce močového měchýře, a dokonce i rakovina tlustého střeva.

Ušetříte peníze

A příjemný vedlejší efekt nakonec: konečně už nemusíte utrácet za alkohol nebo kávu! Nejlepší je pít vodu z kohoutku místo kupování v lahvích – je to ještě levnější.

Zdroj: www.nutricionhospitalaria.org/articles/02746/show - celý článek






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat