Prostreno.cz

Vychutnejte si domácí popcorn

Popcorn je klasické občerstvení, které má rád snad skoro každý.  Není divu – popcorn je křupavý, chutný a má širokou škálu příchutí. Věděli jste ale, že popcorn má také řadu zdraví prospěšných účinků? Jak ho správně připravit doma, aby byl zároveň chutný a zdravý?

Je popcorn zdravý?

Tato slaná pochoutka je velmi bohatá na vlákninu. Vláknina pomáhá udržovat správnou funkci trávicího systému a pomáhá vám být déle sytí, což napomáhá při hubnutí. Popcorn je také dobrým zdrojem antioxidantů. (1)

V neposlední řadě má popcorn nízký obsah kalorií a tuku. Většina lidí ho považuje za nezdravou svačinu, ale když si ho sami připravíte doma s rozumným množstvím oleje a přidáte své oblíbené koření, určitě neuděláte chybu. Takže až budete příště hledat svačinu, sáhněte klidně po sáčku popcornu. (2)

Jak si popcorn připravit doma?

Výroba domácího popcornu je skvělý způsob, jak si vychutnat chutnou svačinu bez přidaných konzervantů a nezdravých tuků, které se vyskytují v kupovaných verzích této pochoutky. Popcorn je jednoduchá a zdravá svačinka, kterou si snadno připravíte doma z několika málo ingrediencí. Zde je návod na výrobu domácího popcornu ve třech jednoduchých krocích. 

Budete potřebovat kukuřičná zrna, hrnec s pokličkou, rostlinný olej a sůl. Množství zrn, které budete potřebovat, bude záviset na tom, kolik popcornu chcete vyrobit. Pro malou dávku popcornu budete potřebovat asi ¼ hrníčku. 

Druhým krokem je zahřátí oleje. Postavte hrnec na sporák na středně vysokou teplotu a přidejte dvě až tři lžíce rostlinného oleje. Jakmile se olej rozpálí, přidejte popcornová zrna a promíchejte je, aby se v oleji obalily. Třetím krokem je nasypání popcornu do hrnce. Hrnec přiklopte pokličkou a počkejte, až zrnka začnou praskat. Občas hrncem zatřeste, aby se zrnka nepřipálila. Jakmile popcorn přestane praskat, odstavte hrnec z ohně a nasypte popcorn do mísy. 

Jakmile je pochoutka hotová, můžete ji ochutit podle libosti. Můžete na něj nasypat jen trochu soli nebo si můžete pořídit příchutě na popcorn v prášku. Například šunková, sýrová, sladká, česneková nebo slaninová. Případně je možné posypat popcorn sýrem nebo polít čokoládou.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6356482/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6356482/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat