Prostreno.cz

Vyčistěte si zanesená játra

Zdraví a pohoda každého člověka závisí na tom, jak dobře jeho tělo odstraňuje a čistí toxiny. Vzhledem k tomu, že jsou vystaveni environmentálním toxinům, toxickým produktům péče o tělo a průmyslově zpracovaným potravinám, většina lidí zoufale potřebuje pořádný detox! Očista jater je skvělý způsob, jak začít.

Jedním z hlavních způsobů, jak se tělo zbavuje toxinů, jsou játra. Ve skutečnosti jsou játra jedním z nejvíce pracujících orgánů v těle. Neúnavně působí na detoxikaci naší krve, produkci žluči potřebné k trávení tuků, odbourávání hormonů a ukládání základních vitamínů, minerálů a železa.

Když játra nefungují správně, nemůžeme správně trávit potravu, zejména tuky. Proto je tak důležité vyhýbat se ztučnění jater a dodržovat dietu pro očistu jater, aby se z těla odstranily toxiny.

Díky důkladné očistě jater se můžete začít cítit lépe během několika týdnů.

Odstraňte ze svého jídelníčku toxické potraviny

Pokud jíte stravu s vysokým obsahem zpracovaných potravin, ohrožujete zdraví svých jater, protože tyto potraviny v podstatě působí proti jejich zdraví. Hydrogenované oleje, rafinovaný cukr, polotovary a uzeniny jsou pro váš systém notoricky toxické.

Pijte šťávu ze syrové zeleniny

Může být téměř nemožné sníst veškerou syrovou zeleninu, kterou potřebujete, aby byla vaše játra účinná. Odšťavněním různé syrové zeleniny však snadno získáte 4–5 porcí čerstvé organické zeleniny, které potřebujete. Dokonce i zeleninu, která není vaše oblíbená, můžete zamaskovat a vychutnat si ji v čerstvé zeleninové šťávě!

Naložte si potraviny bohaté na draslík

Dostáváte doporučených 4 700 miligramů draslíku denně? Je pravděpodobné, že ne. Potraviny bohaté na draslík pomáhají snižovat systolický krevní tlak, cholesterol a podporují zdravý kardiovaskulární systém, navíc pomáhají čistit játra. Pokud jste byli v pokušení užívat doplňky draslíku, přidejte do svého jídelníčku raději sladké brambory, rajčatové omáčky, červenou řepu a špenát, fazole, melasu a banány.

Kávové klystýry

Kávové klystýry pomáhají při zácpě, snižují únavu a pomáhají při detoxikaci jater. Klystýr se zaměřuje na spodní část tlustého střeva a lze jej provést doma. Během klystýru se organická káva zadržuje ve vašem střevě, což umožňuje tekutině vstoupit do jater přes střevní stěnu.

Užívejte doplňky stravy na podporu jater

Ostropestřec mariánský je považován za „krále“ detoxikačních bylin, takže je ideální pro očistu jater. Pomáhá eliminovat hromadění těžkých kovů, léků na předpis, látek znečišťujících životní prostředí a alkoholu v játrech.

Kořen pampelišky má přirozený diuretický účinek, který umožňuje vašim játrům rychleji vylučovat toxiny. Pomáhá také posilovat imunitní systém, vyrovnávat hladinu cukru v krvi, zmírňovat pálení žáhy a zklidňovat zažívací potíže.

Kořen lopuchu je další možností, která může pomoci detoxikovat váš systém tím, že čistí krev, a tím pomáhá podporovat funkci jater. Stejně jako ostropestřec, kořen pampelišky i kořen lopuchu lze užívat jako doplněk nebo jako detoxikační čaj.

Kurkuma snižuje bolesti kloubů; je účinným antidepresivem, napomáhá trávení, pomáhá obnovit zdravou rovnováhu krevního cukru, podporuje zdravou jaterní tkáň a jaterní metabolismus.

Jezte játra, nebo užívejte jaterní tablety

Játra z mladého, zdravého skotu krmeného trávou nebo kuřecí játra jsou bohatá na vitaminy A a B, kyselinu listovou, cholin, železo, měď, zinek a chrom. Játra jsou jednou z potravin s nejvyšším obsahem živin, které můžeme jíst, a nepřekvapivě potravinou vyživující orgány.

Pokud nemůžete jíst játra, můžete si vzít pilulky z hovězích jater. Hledejte doplněk, který zaručí, že při krmení a péči o dobytek nejsou používány hormony, pesticidy ani antibiotika.

Zdroj: www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1007/BF01797915





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat