Prostreno.cz

Divizna bojuje proti infekcím a zánětům

Divizna se používá od starověku a její použití a obliba, jak se zdá, postupem času jen roste. Listy, květy a kořeny rostliny se používají k léčbě různých zánětlivých onemocnění, průjmu, astmatu, kašle a dalších plicních onemocnění – což z ní činí jednu z nejlepších bylin pro léčení.

Olej vyrobený z květů divizny se velmi běžně používá k léčbě bolesti a zánětu spojeného s bolestmi uší u dětí i dospělých. Tato rostlina by mohla být dokonce schopna bojovat s chřipkou, herpes viry a některými bakteriemi, které způsobují infekce dýchacích cest.

Tradiční použití této léčebné rostliny v různých podobách zahrnuje léčbu modřin, popálenin, hemoroidů a dny. Bylinu lze požívat, aplikovat lokálně, a dokonce i kouřit. V oblasti Appalachia v USA se tato rostlina historicky používala k léčbě nachlazení a infekcí horních cest dýchacích. Kromě toho byly listy aplikovány lokálně ke změkčení a ochraně pokožky.

Pojďme si promluvit o tom, proč divizna již může být nebo brzy bude působivým oblíbencem ve vašem bylinném arzenálu přírodních léčiv.

Ušní infekce

Divizna má změkčující a adstringentní vlastnosti, díky čemuž je vynikající volbou proti ušní neduhům. Tinktura obsahující samotnou rostlinu nebo kombinaci divizny a dalších bylin se běžně vyskytuje v obchodech se zdravím jako osvědčený přírodní lék na bolesti uší a infekce.

Léčba burzitidy

Burzitida je bolestivý stav, který postihuje malé, tekutinou naplněné váčky (nazývané bursae), které tlumí kosti, šlachy a svaly v blízkosti  kloubů. Nejčastější lokalizace burzitidy jsou v rameni, lokti a kyčli. Při léčbě pomáhají obklady z čaje z divizny. Ty snižují zánět a slouží jako přírodní lék na bolesti kostí a kloubů.

Silný dezinfekční prostředek

Diviznový olej je silný dezinfekční prostředek, který dokáže léčit vnitřní i vnější infekce. Rostlina má antimikrobiální vlastnosti a lze ji použít k léčbě infekčních onemocnění. Léčí infekce učí, tlustého střeva, močových cest (včetně vaginální kvasinkové infekce) a ledvin. Při vnější aplikaci může pomoci v boji proti infekcím na kůži.

Usnadňuje onemocnění dýchacích cest

Čaj z divizny může pomoci přirozeně zlepšit širokou škálu problémů horních cest dýchacích, včetně bronchitidy, suchého kašle, bolesti v krku, celkového chrapotu a angíny. Divizna se v lidovém léčitelství používá i na CHOPN.

Listy obsahují extrakt se silným antioxidantem a protizánětlivým účinkem, který pomáhá zbavit tělo hlenu a zklidňuje zanícené části vašeho systému, jako je krk. 

Zabiják bakterií

Extrakty z rostliny jsou účinné proti několika druhům bakterií způsobujících onemocnění běžněji známé jako E. coli.

Zdroj: www.cs.wikipedia.org/wiki/Divizna - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat