Prostreno.cz

Recept na přírodní detoxikační nápoj

Pokud se cítíte unavení a malátní, možná je čas na tajný detoxikační nápoj, který vám může pomoci pročistit tělo a omládnout. Na tento recept nepotřebujete mixér ani odšťavňovač, takže je jednoduchý na přípravu. A všechny přísady jsou snadno dostupné.

Chcete se naučit detoxikovat své tělo? Použijte tento jednoduchý recept na nápoj, jehož příprava zabere jen pár minut a obsahuje klíčové ingredience pro přirozenou detoxikaci, včetně citronové šťávy, jablečného octa, zázvoru, skořice a kajenského pepře. Je osvěžující a energizující, takže to vyzkoušejte ještě dnes a dejte si trochu povzbuzení, které čas od času všichni potřebujeme.

Proč pít detoxikační nápoj?

Bohužel je téměř nemožné vyhnout se každodenním chemikáliím, které ohrožují vaše zdraví, zvláště když jsou ukryty v oblečení, nábytku, mýdlech a šamponech. Kromě toho jsme neustále vystaveni znečišťujícím látkám z životního prostředí a nebezpečným chemikáliím v našich potravinách, jako jsou těžké kovy, pesticidy a konzervační látky.

Abyste se vyhnuli toxickému přetížení, po kterém se budete cítit unavení, náladoví, nafouklí a rozbolavělí, je skvělý nápad používat detoxikační nápoje, které vám pomohou očistit a pročistit vaše tělo.

Klíčové ingredience

Tento detoxikační nápoj obsahuje jedny z nejlepších ingrediencí pro detoxikaci. Jablečný ocet prokázal, že zlepšuje metabolismus a trávicí funkce a pomáhá čistit játra a lymfatický systém.

Citronová šťáva působí na vaše tělo zásaditě a pomáhá regulovat vaše pH. Pití citronové vody nebo její přidávání do nápojů a džusů vám může pomoci zvýšit hladinu energie, detoxikovat tělo, udržet pleť zářící a zlepšit imunitní funkce.

Skořice, kajenský pepř a zázvor obsahují terapeutické sloučeniny, které pomáhají snižovat záněty, podporují trávení a zrychlují váš metabolismus, což je užitečný krok ke snížení hmotnosti. Proto je tak oblíbené pití například zázvorového čaje. Obsahuje cenné sloučeniny, které posilují vaše zdraví a podporují detoxikaci.

Volitelnou přísadou pro váš detoxikační nápoj je med. Je to přírodní sladidlo bohaté na živiny a dodává tomuto nápoji trochu sladkosti a zároveň tělu antioxidanty.

Jak si vyrobit tajný detoxikační nápoj

Ingredience

500 ml teplé nebo horké vody

2 lžíce jablečného octa

2 lžíce citronové šťávy

½ lžičky mletého zázvoru

¼ lžičky skořice

1 špetka kajenského pepře

1 lžička medu (volitelné)

Návod na přípravu

1. Nejdříve si ohřejte vodu.

2. Potom přidejte zbývající ingredience. Začněte 2 polévkovými lžícemi jablečného octa.

3. Poté vmíchejte ½ až 1 lžičku mletého zázvoru, ¼ lžičky skořice a špetku kajenského pepře.

4. Poslední dvě ingredience jsou 2 polévkové lžíce citronové šťávy a 1 lžička medu, který je sice volitelný, ale vašemu nápoji dodá trochu sladkosti.

5. Vše zamíchejte a detoxikační nápoj je hotový.

6. Pro intenzivnější detoxikaci pijte nápoj třikrát denně asi 20 minut před jídlem po dobu dvou týdnů, aby se vyplavily toxiny. Pokud hledáte rychlý a snadný způsob, jak očistit své tělo a dodat energii, dejte si tento nápoj jednou denně před snídaní nebo obědem.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat