Prostreno.cz

Křemelina čistí tělo i domov

Možná jste nikdy předtím o křemelině neslyšeli, ale je pravděpodobné, že jste konzumovali nebo používali spoustu produktů, které ji obsahují. Co je křemelina a jaké jsou její přednosti?

Křemelina je prášek, který pochází z buněčných stěn nebo schránek rozsivek nebo vodních organismů. Lidé ho běžně používají k podpoře detoxikace, trávení a zlepšení zdraví pokožky a vlasů.

Co je křemelina

Křemelina je přírodní produkt tvořený zkamenělými zbytky drobných vodních organismů zvaných rozsivky. Skládá se z buněčných stěn/skořápek jednobuněčných rozsivek a snadno se rozpadá na jemný prášek.

Ve skutečnosti je složení buněčných stěn rozsivek biogenní oxid křemičitý. Ten je nezbytný pro zdraví a má silný účinek proti stárnutí. Nedostatky oxidu křemičitého mohou být příčinou abnormálního růstu, deformit v lebce a periferních kostech, bolestí kloubů, narušení minerální rovnováhy nebo poškození stehenní kosti a obratlů.

Detoxikuje tělo

Křemelina – také známá jako diatomit – funguje jako přírodní detoxikační činidlo v těle, zabíjí parazity a viry, které mohou přispívat k nemocem, a zároveň pomáhá čistit krev. Je to levný, jednoduchý a mnohem bezpečnější způsob detoxikace než mnoho detoxikačních produktů nebo plánů zakoupených v obchodě.

Částice oxidu křemičitého mohou neutralizovat náboj volných radikálů a odstranit je z těla potem, močí a stolicí, což zpomaluje oxidační poškození a má účinky proti stárnutí. Pomáhá také eliminovat těžké kovy z těla, jako je hliník, takže je ideální pro detox těžkých kovů.

Zlepšuje zdraví kloubů, kostí a vazů

Křemík je prospěšný pro kosti a pojivovou tkáň a pomáhá předcházet nízké kostní hmotě (osteoporóze), která je považována za „tichou epidemii 21. století“. Křemík obsažený v křemelině pomáhá s normálním metabolismem kostí a tvorbou kloubů, přičemž existuje pozitivní souvislost mezi příjmem křemíku v potravě a lepší hustotou kostních minerálů. Křemelina je tedy zdravým doplňkem jakékoli diety a léčebného plánu pro osteoporózu.

Pomáhá čistit a chránit kůži, nehty a zuby

Vzhledem k tomu, že má přirozené abrazivní vlastnosti a zabíjí parazity, používá se křemelina v mnoha zubních pastách, pleťových peelinzích, leštících a pleťových peelinzích. Stejně jako jiné prospěšné jíly křemelina vysušuje škodlivé toxiny a zanechává čistou, vyhlazenou pokožku s malými nebo žádnými vedlejšími účinky.

Zdá se také, že má účinky proti stárnutí tím, že pomáhá s využitím vápníku při formování silných kostí, nehtů a zubů.

Pomáhá čistit vodu

Křemelina se používá jako součást mnoha filtračních produktů. Je schopen filtrovat velmi jemné částice, které jinak procházejí nebo ucpávají filtrační papíry. Kromě toho je také důležitý pro výrobu piva, vína, sirupů, cukru a medu, aniž by došlo k odstranění nebo změně jejich barvy, chuti nebo nutričních vlastností.

Zabíjí hmyz a jiné škodlivé látky ve vaší domácnosti

Je to přírodní insekticid, protože absorbuje lipidy z voskové vnější vrstvy exoskeletu hmyzu, což způsobuje jejich dehydrataci a smrt na nedostatek vody. To je důvod, proč je také užitečný při konzervaci potravin, jako přírodní domácí deodorant a čisticí prostředek a pro pomoc při léčbě hospodářských zvířat trpících parazity.

Zdroj: www.cs.wikipedia.org/wiki/Křemelina - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat