Prostreno.cz

Způsoby, jak zatočit s menstruačními bolestmi přírodní cestou

Nepříjemné křeče trápí během menstruace spoustu žen. Většina z nás sáhne po nějaké pilulce proti bolesti, ale existují i „přírodní“ způsoby, jak se křečí zbavit.

Vyzkoušejte například…

…horkou sprchu či koupel

Horká voda pomůže uvolnit zatnuté svaly a také zvýší průtok krve v pánevní oblasti, čímž dojde k uvolnění křečí.

…hřejivý obklad

Ať už použijete starou dobrou gumovou lahev naplněnou horkou vodou nebo polštářek s rýží či jinými plodinami, který nahřejete třeba v mikrovlnné troubě, teplo na břicho zkrátka pomáhá. Stejně jako horká koupel, akorát se nepotřebujete máčet.

…trochu pohybu

Ačkoli se to zdá nepravděpodobné, pohyb skutečně dokáže od menstruačních křečí výrazně pomoci! Jednak vám rozproudí krev, vyplaví endorfiny (tedy zvedne náladu a sníží bolestivost), ale také zmírní samotnou sílu křečí. Mimochodem, sport pomáhá menstruačním bolestem i předcházet – ženy, které cvičí pravidelně, jimi trpí méně.

…zázvorový či skořicový čaj

Zázvor je již dlouho známý jako bojovník s bolestí, navíc umí pořádně prohřát a rozproudit krev. Skořice pak příjemně uvolňuje, takže zmírňuje křečovité stahy svalstva.

…orgasmus

Opravdu, orgasmus při menstruačních křečích pomáhá. Problém je, že spousta žen nemá na sex během menstruace ani pomyšlení, jiná si milování s partnerem během svých dnů nedovede ani představit (i když chuť by třeba byla). Jak z toho ven? Zkrátka si příjemnou chvilku „zařiďte“ sama. Třeba v té horké vaně…





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat