Prostreno.cz

Potraviny pro rychlé zlepšení nálady

Zase máte pocuchané nervy a blížící se podzim vám způsobuje pořádné splíny a deprese? Zvažte zdravé možnosti pro snadné zvládnutí takovýchto stavů. Představují je tyto potraviny, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!

Je toho teď na vás nějak moc a nevíte, kam dřív skočit? Žádný div, že vám optimismus zamával na rozloučenou s tím, že nějakou chvíli „nebude k dispozici“. Co s tím? Zařaďte do jídelníčku potraviny, které vám opět vykouzlí ztracený úsměv. Pro tyhle vyrazte do obchodu raději okamžitě!

Avokádo jako cizokrajná první pomoc

Plod hruškovce přelahodného je možná poněkud dražší, ale když se „plácnete přes kapsu“, litovat určitě nebudete. Nabízí totiž více jak 20 prospěšných látek, a to včetně draslíku, vitaminu E a vitaminů skupiny B. Již několik nezávislých studií poukázalo na to, že avokádo reguluje hladinu cukru v krvi, bojuje proti zánětům a prospívá pokožce, ale také působí proti černým myšlenkám. A to i v nejtěžších časech plných úzkosti! Zkusíte, jak rychle tenhle exotický doping funguje?

Rukola, radost má zelenou

Pokud nejste fanouškem chuťově výraznější rukoly, jako skvělé náhradní řešení se jeví třeba hlávkový salát, polníček či špenát. Co mají tihle zástupci listové zeleniny společného? Všichni se mohou pochlubit vysokým podílem kyseliny listové, přičemž vám dokonce zajistí zhruba třetinu její doporučené denní dávky. Zmíněnou živinu si odborníci dávají do souvislosti nejen s krvetvorbou, ale i veselejším psychickým rozpoložením. A prý je na ni spolehnutí…

Banánů není nikdy dost

Tropické drahokamy jsou bohaté na tryptofan, což je sloučenina, kterou tělo primárně využívá k „výrobě“ hormonu štěstí, tedy serotoninu. Je tedy jasné, že i tohle sladké občerstvení zabrnká na správnou „optimistickou strunu“. Dlužno dodat, že banány poskytnou také celou řadu vitaminů a minerálů důležitých pro celkové zdraví. A nemusíte se jim vyhýbat ani při dietě, protože jejich konzumace je během redukce váhy naopak doporučována.

Zdroj: https://www.verywellmind.com/foods-for-a-better-mood-89889, https://www.eatingwell.com/article/141652/7-foods-to-boost-your-mood/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat