Prostreno.cz

Zpestřete si podzim vlastnoručně vyrobeným dýňovým kořením

Zajímavé a emoce vyvolávající… To je dýňové koření, které si můžete připravit v pohodlí domova. Stane se vaší podzimní tradicí? Pokud ano, možná vás čekají sexy večery!

V zahraničí je dýňové koření naprosto běžnou záležitostí. U nás tomu tak není. Pokud si jej chcete namíchat, potřebujete 2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1/4 lžičky mletého hřebíčku a 1/4 lžičky mleté vanilky. Dobré je třeba na dýňový koláč, nebo, jak se to dělá v USA, k ochucení kávy. Proč je tohle koření tak populární?

Vůně podzimu

Catherine Franssen, psycholožka z americké univerzity v Longwoodu, se pro televizi CNN nechala slyšet, že pobláznění vůní dýňového koření naprosto chápe. Podle ní totiž vyvolává jistou emoční reakci.

„Jelikož se jedná o populární kombinaci koření, je velmi pravděpodobné, že během její konzumace si mnozí lidé vybaví nějakou příjemnou událost, rodinné shromáždění či radost. V podstatě se nejedná jen o nějaké pouhé koření, ale substanci života,“ uvedla zmíněná psycholožka, s níž souhlasí i produktový manažer jistého nejmenované zahraničního řetězce s kávou.

Reklama, která táhne

Ten tvrdí, že dýňové koření, které je v USA hojně využívané coby dochucovadlo kávy latté, je návykové, neboť v kombinaci s cukrem v kávě vyvolává radostné vzpomínky. Podle něj prý čím více kávy vypijete, tím se budete cítit lépe (jde o kombinaci paměťové vůně a fyzické zkušenosti s konzumací cukru).

Jistě, produktový manažer především podporuje prodej, o tom se nedá diskutovat, nicméně něco málo na jeho tvrzení bude – zvlášť co se týče propojení mezi mužskou sexualitou a vůní dýně. Vlastně je to tak, že se Gucci, Kenzo nebo Coco Chanel můžou jít zahrabat.

Afrodiziakum?

Organizace pro léčbu a výzkum chuti v Chicagu provedla studii, jejímž úkolem bylo prozkoumat vliv okolních podnětů na sexuální odezvu člověka. Nadace studovala 31 dobrovolníků, konkrétně mužů ve věku od 18 do 64 let.

Ředitel této instituce Alan Hirsch vybral 24 různých odorantů nebo vůní, přičemž se ukázalo, mužskou krev do varu přivádí právě vůně dýně. O sexuálním vzrušení se dalo hovořit v případě, kdy se dýně zkombinovala s levandulí nebo vůní koblih. Rozhodli jsme se tuto teorii prověřit velmi nevědeckým průzkumem – v naší redakci.

Ženská část upekla dýňový koláč, ta mužská byla podrobena dotazům. A přímé reakce? „Oooo“ a „hmmmmmmm“. Následovaly otázky typu „dostanu kousek“? A tím to zhaslo… Možná, že to k tomu všemu chce partnerství a vhodný okamžik pro romantiku. Kolegiální testy v tomto případě nejsou nic moc…

Zdroj: www.goodhousekeeping.com, www.herbslife.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat