Prostreno.cz

Olej z pískavice. Zvětšuje objem poprsí nebo uvolňuje dýchací cesty

Olej z pískavice neboli řecké sena je velmi vzácný. Jedná se o kvalitní za studena lisovaný olej, který má hned několik přínosů pro naše zdraví i krásu. Poznejte všechny jeho přínosy a obohaťte svoji kuchyni i spíš o další vzácný kousek.

Účinky tohoto oleje znali již staří Egypťané v čele se samotnou vládkyní Kleopatrou, která ho využívala hlavně pro své zkrášlující účinky. Tento olej je již po staletí součástí orientálních aromaterapií. Olej z pískavice využijete jak ke konzumaci, tak při aroma masážích i na různé další zkrášlující procedury.

Účinky tohoto oleje jsou způsobeny jeho vysokou koncentrací flavonoidů, vitaminů, saponinů a alkaloidů, a dalších antioxidantů. Tento olej má žlutou barvu, ale může mít i někdy tmavší hnědé odstíny, jeho aroma je velmi silné. Poznejte všechny jeho přínosy.

Vnitřní užití

Při vnitřním užití stačí opravdu jen kapek, doporučuje se olej smíchat i s jinými kvalitními oleji. Měl by se užívati s mírou a v přiměřeném množství. Při vnitřním užitím přináší našemu tělu tyto benefity.

Přispívá ke ztrátě hmotnosti

Některé z polysacharidů nalezené v tomto oleji jsou přímo spojeny s podporou metabolismu, což přispívá k lepšímu spalování a přispívá ke snížení hmotnosti.

Uvolňuje dýchací cesty

Olej z pískavice je již po mnoho let používán k uvolňování hlenu z dutin, urychluje rekonvalescenci a zároveň organismus chrání před dalším rozvojem infekce.

Reguluje krevní cukr

Tento olej je dobře známý tím, že snižuje hladiny cukru v krvi, tím hraje klíčovou roli v prevenci vzniku cukrovky.

Přispívá k detoxikaci ledvin

Olej z pískavice stimuluje správnou funkci ledvin, tím přispívá k detoxikaci tohoto orgánu a také i nižší riziko vzniku chronických onemocnění.

Vnější užití

Kvalitní olej z pískavice je také velmi výživný, proto je vhodný i pro pěstící péči. Jeho kouzlo oceníte nejen v péči o pleť a vlasy. Vytěžte z tohoto oleje maximum.

Akné

Použití několika kapek tohoto oleje na problematické oblasti přispívá k rychlejšímu hojení a chrání pleť před dalšími infekcemi. Z oleje si můžete připravit jednoduchou pleťovou masku. Smíchejte 10 kapek oleje s 1 lžící jogurtu a naneste na pleť. Nechte působit přibližně 15 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Masku opakujte dle potřeby.

Pro krásné vlasy

Olej z pískavice stimuluje růst vlasů, zmírňuje vypadávání vlasů a zabraňuje lupům. Olej můžete smíchat například s kokosovým olejem, jako výživnou masku na vlasy. Při použití jako kondicionér stačí smíchat olej s jogurtem a nanést na celou délku vlasů, po pár minutách opláchněte. Při pravidelném používání budou vaše vlasy pevné a lesklé.

Pro větší poprsí

Jedním z jedinečných přínosů tohoto oleje je jeho role při zvětšení prsou. Díky přítomnosti antioxidantů a sloučenin, které stimulují hormony a podporují růst prsou, může přispět i ke zvětšení objemu ňader. Stačí jen vlažný olej pravidelně jemnými krouživými pohyby vmasírovat do jemné kůže v oblasti prsou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat