Prostreno.cz

Trápí vás vysoký krevní tlak nebo zánět? Naordinujte si granátové jablko

Exotická dobrota je rovněž báječným zdrojem antioxidantů, vitaminů a vlákniny, takže se vyplatí zahrnout ji do jídelníčku co možná nejčastěji.

Granátové jablko patří mezi nejzdravější druhy ovoce. Plod zajímavého vzezření a ještě poutavějšího obsahu je v některých zemích symbolem plodnosti, úrodnosti a blahobytu. Dočteme se o něm v Bibli i ve starověkých mytologiích, kde je popisováno jako hlavní atribut bohů a bohyň. Rovněž je častou inspirací výtvarného umění. Ale co by mohlo být konkrétně pro vás? Zdroj prospěšných látek i záruka fyzické kondice! Jaké výhody můžete z granátového jablka čerpat?

Bohatství živin, které jen tak něco netrumfne

Jedna porce granátového pokladu, což je ekvivalent srovnatelný s menším čajovým šálkem, obsahuje přibližně 7 gramů vlákniny a 3 gramy bílkovin. Jenže nechybí v ní také 30 % doporučeného denního množství vitaminu C a necelá poloviční denní dávka vitaminu K. Slušný přírodní multivitamin, nemyslíte?

Zásobárna antioxidantů. Tu si necháte líbit

Poslední dobou se termín „antioxidant“ skloňuje snad ve všech pádech. Žádný div, neboť tahle cenná látka snižuje pravděpodobnost mnoha vážných nemocí. Ani vy v tomhle směru nechcete nic podceňovat? Pak by vás mohlo zajímat, že šťáva z granátového jablka má třikrát více antioxidační aktivity ve srovnání s červeným vínem nebo zeleným čajem – alespoň tedy podle názoru vědců a závěrů četných studií.

Lék na všemožné záněty. V hezkém balení

Jedním z hlavních faktorů rakoviny, kardiovaskulárních onemocnění, Alzheimerovy choroby či obezity je chronický zánět. Je tedy jasné, že před touhle patálií by se každý měl mít na pozoru! Pokud se ptáte, co pro sebe v tomto ohledu můžete udělat, odpověď je jednoduchá – jezte granátová jablka. Na jejich silné protizánětlivé schopnosti nedají dopustit ani lékaři, kteří v pravidelné konzumaci exotických plodů vidí účinnou formu ochrany.

Zaručený prostředek na vysoký krevní tlak

Lidé, kteří trpí hypertenzí, jsou několikanásobně náchylnější k infarktu nebo mrtvici – na to odborníci poukazují neustále. Jenže jak tlak zase snížit do přijatelných hodnot, ze kterých neplynou vážné zdravotní následky? I v tomto případě se osvědčil tropický zázrak. Nejnovější výzkumy ukazují, že pacienti s hypertenzí mohou pocítit změny k lepšímu už po dvoutýdenní kúře, při které pijí 150 ml granátové šťávy každý den.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat