Prostreno.cz

Proti průjmu a bohatý zdroj vitaminu C. Důvody, proč pít jahodový čaj

Všichni víme, že jahody chutnají přímo božsky a jsou nabité antioxidanty. Kdo však věnuje pozornost jejich listům? Takových je málo! Přitom čaj z jahodového listí je doslova požehnáním!

Na sběr bylin je pochopitelně ještě čas. Jedna z ideálních příležitostí sice nastane až o prvním květnovém úplňku, ale to neznamená, že si již teď nemůžete udělat seznam toho, co by ve vaší domácí lékárničce nemělo chybět. Pište si: jahodové listí.

Bohatý zdroj vitaminu C

Stejně jako samotné jahody, i listy mají spoustu antioxidantů. Navíc obsahují žádané třísloviny, tedy organické látky. V podstatě jahodové listy patří mezi vynikající lék v rámci lidového léčitelství. Obvykle se používají ke zmírnění bolesti kloubů a při průjmu. Někdy zabírají i na kožní infekce a respirační problémy. Zároveň jsou užitečné i při posilování imunitního systému.

Pramen zdraví v každé lžičce

Až tedy přijde čas, vydejte se na sběr a důkladně usušené jahodové listí uskladněte na horší časy. Vždy, když bude potřeba, zalijte čajovou lžičku sušených jahodových listů horkou vodou, nechte 10 minut louhovat, sceďte a dopřejte si dávku zdraví.

Přidání čajové lžičky medu na šálek čerstvě uvařeného čaje je naprosto v pořádku. V ideálním případě však použijte med surový a ekologický, tedy takový, který se maximálně vyrovná čistotě jahodového čaje. Na umělá sladidla radši rovnou zapomeňte! A s čím dalším můžete počítat, pokud si jahodový čaj budete dopřávat pravidelně?

Zmírňuje bolestivé a oteklé klouby

Jedním z nejoblíbenějších použití jahodového listového čaje je ošetření kloubů, které jsou bolestivé a zanícené. Vše bez vedlejších účinků.

Podporuje diurézu

Jednoduše řečeno, diuréza se týká zvýšení tvorby moči. To je důvod, proč příjem čaje z jahodového listí pomáhá těm, kdo trpí na nadýmání a infekce močových cest. Zmíněný zázrak také pomáhá udržovat krevní tlak v normě.

Zmírňuje žaludeční bouři

Jahodový list je obvykle konzumován pro zmírnění rozrušení žaludku. Čerstvě uvařený čaj může být velmi užitečný zejména po kořeněném nebo mastném jídle. Bylinný nápoj také usnadňuje trávení podporou fungování jater.

Působí proti průjmu

Taniny přítomné v jahodovém listovém čaji dělá z tohoto nápoje účinný prostředek proti průjmu. To proto, že taniny pomáhají uzavírat a hýčkat různé tkáně těla. Antimikrobiální vlastnosti jahodového listového čaje také pomáhají v boji proti průjmovým záchvatům.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat