Prostreno.cz

Vysokou hladinu cholesterolu zkrotí bambusové výhonky

Vysoký cholesterol i krevní tlak, problémové zažívání nebo slabá imunita. Ano, tohle jsou hodně časté zdravotní nešvary moderní populace. Naštěstí na všechny tyto neduhy existuje spolehlivá léčba – bambusové výhonky! Dáte si?

Bambus je exotická zelenina, která si stále častěji nachází cestu na talíře evropských strávníků. Ačkoli jsou bambusové výhonky neodmyslitelnou součástí tradiční asijské kuchyně, dají se pohodlně sehnat i v našich českých končinách. Co všechno vám tato neokoukaná delikatesa nabízí? O těchto famózních přednostech nemůže být sporu!

Regulace krevního tlaku. V každém soustu

Výhonky bambusu možná vypadají nenápadně, ovšem zdání klame. Skrývá se v nich celá řada nepostradatelných živin, bez kterých se lidský organismus zkrátka neobejde. Vyzdvihnout se musí zejména jejich vysoký obsah draslíku. O tomto minerálu je známo, že pomáhá regulovat krevní tlak, čímž přispívá ke snížení rizika kardiovaskulárních chorob. To je docela fajn prevence, nemyslíte?

Chutný prostředek na vysoký cholesterol

Ze statistik jednoznačně vyplývá, že potíže s cholesterolem má přibližně 50 % tuzemské populace. Je to i váš případ? Pak byste měli okusit sílu výhonků na vlastní chuťové buňky. Z nedávné americké studie totiž vyplynulo, že ženy, které je jedí pravidelně, vykazují nižší a „bezpečnější“ hodnoty škodlivého cholesterolu. Pochopitelně oproti těm, kterým tato potravina vůbec nic neříká.

Trávení, co šlape. Za všech okolností

Díky velkému množství prospěšných látek, které vám bambusové výhonky nabízejí, si můžete pojistit bezproblémové trávení. Možná vás bude zajímat, že kromě vitaminů a minerálů jsou také báječným zdrojem vlákniny, proto vás spolehlivě ochrání před palčivými střevními problémy. Kam se hrabou chemické prášky!

Posílení imunitního systému. Využijte toho

Jak již bylo zmíněno výše, bambusové výhonky fungují jako parádní multivitamin. Není v nich nouze ani o širokou škálu antioxidantů, které mají velkou moc. Kromě toho, že prokazatelně posilují obranyschopnost, přispívají také k prevenci nádorových onemocnění. Proč si na tedy bambusu nepochutnat pravidelně? Vždyť tahle exotika vám prospěje od hlavy až k patě…





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat