Prostreno.cz

Důvody, proč se nebát exotického afrického manga

Africké mango není nejrozšířenějším ovocem, ovšem nelze mu upřít, že je plné živin, jež organismu dělají nesmírně dobře. Ačkoli se s ním nemusíte setkat přímo na pultech obchodů, pravděpodobně se k vám dostane informace, že je k mání ve formě tabletek na hubnutí. Umí však kromě nastartování hubnutí i něco jiného?

Africké mango je vědecky známé jako Irvingia gabonensis. Domovinou tohoto jehličnatého stromu je Afrika. Ovoce je uvnitř světle oranžové, konzumuje se buničina i semena, přičemž právě se semeny se nakládá podobně jako v případě dýně. Pečou se, drtí, praží nebo jedí syrové. Taky už jste viděli reklamu na hubnoucí prostředky z afrického manga? Tak je pravda, že právě snižování hmotnosti je jedním z benefitů tohoto ovoce, i když háček to samozřejmě má. Jaký?

Ztráta hmotnosti

Jedním z důvodů, proč se v posledních letech africké mango, kterému se také říká divoké mango, stalo tak populární, je jeho vliv na ztrátu hmotnosti. Výzkumy potvrdily, že účinné látky pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, urychlují látkovou výměnu, ale mohou také stimulovat metabolismus a významně snižovat podíl tukové hmoty.

Je-li výtažek z tohoto ovoce užíván pravidelně, je známo, že potlačuje chuť k jídlu, čímž zabraňuje přejídání. (Jedná se však stále pouze o doplněk stravy, nikoli zázrak, který pálí tuky. Vždy je nutné dodržovat zásady redukčního jídelníčku.)

Ochrana srdce

Nejlepší přínosy konzumace afrického manga zahrnují podporu celkového kardiovaskulárního zdraví. Tobolky jsou přitom dostupné i u nás v Česku.

Regulace diabetu

Bylo zjištěno, že lidé, kteří pravidelně konzumují semena nebo užívají výtažky z afrického manga, jsou schopni lépe kontrolovat hladinu cukru v krvi. Jedná se tak o ideální volbu pro diabetiky.

Funkční krevní oběh

S dost slušným množstvím železa v tomto ovoci se dá předpokládat, že přísun afrického manga podporuje krevní oběh. To se hodí zejména lidem, kteří trpí na studené ruce nebo nohy.

Vedlejší efekty

Nadměrná spotřeba afrického manga může způsobit problémy se spánkem, bolesti hlavy a plynatost. Zároveň se traduje, že se v některých vzácných případech objevují i alergie.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat