Prostreno.cz

Znáte mandarinky satsuma? Posilují imunitu a chrání před rakovinou

Spojení příjemného s užitečným? I tak by se dala nazvat konzumace cizokrajných mandarinek satsuma. Kromě toho, že působí proti zácpě a prospívají kostem, mají také blahodárný vliv na zevnějšek. Už jste je ochutnali?

Není mandarinka jako mandarinka? Přesně tak. Pokud jde o odrůdu zvanou satsuma, v té byste pecky hledali marně. Dílky dužiny se od sebe také snadno oddělují a loupání kůry jde doslova samo. Chuť tohoto plodu, který byl původně pěstován pouze v Japonsku, je hodně sladká a jen mírně nakyslá, což potěší nejednoho konzumenta. Ovšem pozor, neméně zajímavé jsou i zdravotní benefity, jež vám šťavnaté občerstvení nabízí! Máme-li být konkrétní, pak jde o tyhle výhody.

Pomoc při zácpě i nulová šance na přejídání

To, že potraviny bohaté na vlákninu jsou nezbytné pro prevenci zácpy a ostatních zažívacích problémů, jste za svůj život jistě slyšeli už nesčetněkrát. Kde tuto vzácnou živinu hledat? Jednou z možností jsou právě „japonské mandarinky“, které jí mají doslova na rozdávání. Nelze opomenout, že vychvalovaná vláknina má i další pozitivum, jež hraje do karet všem dietářům – dokáže navodit pocit sytosti na dlouhé hodiny, čímž se minimalizuje počet nočních náletů na ledničku.

Ochrana před rakovinou. Využijte ji

Rakovina je bezpochyby nejobávanější chorobou dnešní doby. Podle odborníků může propuknout kvůli špatné stravě, nadměrné konzumaci alkoholu, kouření nebo expozici toxinů. Svou roli zde pochopitelně sehrává také genetika či dědičnost. Existuje nějaká forma ochrany, která by pravděpodobnost vývoje rakoviny snížila? Někteří lékaři se netají názorem, že ji mohou představovat dary v oranžovém kabátku. Překypují totiž antioxidanty, živinami a sloučeninami, které zabraňují mutaci buněk, čímž riziko tohoto systémového onemocnění podstatně snižují.

Zesílená imunita i delší mládí

Nutno zmínit, že mandarinky satsuma obsahují působivé množství vitaminu C, což je látka pro posílení obranyschopnosti naprosto klíčová. Málokdo asi tuší, že „céčko“ zároveň stimuluje tvorbu kolagenu a zpomaluje proces stárnutí, takže je efektivním elixírem mládí. A ten se hodí za všech okolností!

Silné kosti a zdravé zuby? Můžete je mít

Díky vysokému obsahu vápníku lze tuto přírodní sladkost považovat za spolehlivý prostředek, který zabraňuje odvápnění kostí a předchází jejich lámavosti. Zmíněný minerál však ocení i svaly, nervový systém a metabolismus. Jeho přítomnost v organismu všemi deseti uvítají také zuby, jimž zlepšuje celkovou kondici.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat