Prostreno.cz

Japonské nudle soba prospívají srdci i svalům

Pomalu vám docházejí nápady a nevíte, co připravit k večeři? Dejte šanci pohankovým těstovinám, ze kterých načerpáte samá pozitiva. Tento pokrm posiluje cévy, čímž bojuje proti křečovým žilám. Zároveň vás ochrání před infarktem a podpoří spalování kalorií!

Zkoušíte rádi nové věci? Pak vám doporučujeme tuhle japonskou specialitu. Nudle soba svou délkou připomínají špagety, ovšem na rozdíl od nich mají béžovou barvu. Kromě toho, že je při vaření lze použít jako zajímavý barevný kontrast, jsou vyhledávané i pro zdravotní pozitiva. V japonštině totiž soba znamená pohanka, což o procesu jejich výroby mnohé naznačuje. Jak vám tyto netradiční těstoviny mohou prospět?

Výhoda v boji s křečovými žílami

Asi není nikdo, koho by viditelné křečové žíly neboli varixy dvakrát potěšily. Jste z nich frustrovaní i vy? Žádný div, protože tento jev je hned po celulitidě asi nejčastějším kosmetickým strašákem. Strůjcem nevzhledné „okrasy“ může být vysoký krevní tlak nebo hormonální nerovnováha. Ovšem i to, že máte zaměstnání, při kterém denně „prostojíte“ celé hodiny, situaci dramaticky zhoršuje. Jaká pomoc kromě speciálních punčoch a léků se v tomto případě nabízí? Představte si, že zmíněný pokrm. Dle závěrů mnoha studií totiž obsahuje rostlinné složky zvané bioflavonoidy, jež posilují cévy.

Podpora při hubnutí i budování svalů

Jste právě ve fázi jarní diety? Pak by váš jídelníček neměl být ochuzen o bílkoviny. Jejich výhodou je, že udržují svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Rovněž vykazují ze všech živin jednoznačně nejvyšší sytící schopnost, tudíž podstatně oddalují pocit hladu. Nelze nezmínit, že se zároveň podílejí na budování svalů, a co mluvit mají také do produkce hormonů. Kde je hledat? Proteiny plnými doušky načerpáte z japonských nudlí, které jimi doslova překypují!

Nižší pravděpodobnost srdečních chorob

Pohankovým nudlím rozhodně nelze odepřít ani to, že vykazují vysoký podíl vlákniny a cenných antioxidantů. Vzájemné působení těchto látek dle názoru expertů přispívá k redukci škodlivého cholesterolu i krevního tlaku. Výsledkem je pak značně omezená hrozba vývoje kardiovaskulárních onemocnění, jako například srdečního infarktu či mrtvice. A to vůbec nezní špatně, nebo to vidíte jinak?

Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat