Prostreno.cz

Pitný režim si zaslouží obohatit o kokosovou vodu

Na přípravu ovocných či zeleninových šťáv nemáte čas ani náladu? Nelákají vás ani bylinkové čaje? Pijte vodu z kokosových ořechů. Ta vám pomůže při hubnutí, zpomalí tvorbu vrásek a sníží riziko srdečních chorob!

Venku už se konečně oteplilo a všichni mají plné ruce práce. Nejen na svých zahrádkách, ale i se shazováním nadbytečných kil, detoxikací organismu a péčí o pleť. Tak samozřejmě, kdy jindy začít s přípravou na léto, než právě teď? Pokud i vy zlepšujete křivky, zdraví i vizáž v jednom, měli bychom pro vás jednoho báječného pomocníka, s nímž bude radost plnit pitný režim!

Dostupná exotika, na které si pochutnáte

Kokosová voda je nasládlá bezbarvá tekutina, jež se získává z dutin nezralých kokosů. Patří na seznam nízkokalorických dobrot, ale nenechte se zmást, má opravdu co nabídnout. Obsahuje totiž spoustu aminokyselin, antioxidantů, enzymů a vitaminů skupiny B. Nouzi nemá ani o vitamin C a prospěšné minerály, jmenovitě zinek, železo, vápník, mangan a hořčík. Jaké výhody vám pravidelná konzumace „tropického drinku“ přinese?

Delší mládí? Bez problému

Utrácíte velké částky za kosmetiku, která slibuje, že vám ubere pár let? Možná byste měli vědět, že oblafnout kalendář jde i bez ní. Zmíněný lahodný životabudič platí za omlazující zlepšovák, neboť se může pochlubit skutečně vysokým podílem cytokinů. To jsou molekuly, jež zastavují předčasné stárnutí buněk, přičemž poskytují hydrataci a zároveň pleť hloubkově vyživují. Napadá vás snad lepší spojení příjemného s užitečným?

Dietní pomocník, se kterým lze počítat

Produkt z kokosových ořechů vykazuje minimální podíl kalorií, takže ho lze „nasávat“ s dobrým pocitem. K tomu jistě přispěje i fakt, že vlivem bioaktivních enzymů urychluje metabolismus a spalování tuků až dvojnásobně. Aby toho náhodou nebylo málo, četné studie prokázaly, že díky svým detoxikačním vlastnostem pomáhá z těla odstraňovat všechny nahromaděné odpadní látky včetně toxinů, ze kterých nic kloudného nekouká.

Podpora celkového zdraví

Cenné živiny nacházející se ve zmíněném nápoji přispívají k regulaci vysokého krevního tlaku i cholesterolu, čímž značně snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění. Odborníci se domnívají, že „tekutý poklad“ rovněž zlepšuje krevní oběh, přičemž bojuje proti bakteriálním infekcím. Vzhledem k tomu, že zároveň dohlíží na bezpečnou úroveň cukru v krvi, platí i za prevenci diabetu.

Zdroj: názory autora, www.wikipedia.org, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat