Prostreno.cz

Dopřejte si zdraví velmi prospěšná křepelčí vejce

Jsou malá, ale šikovná. Zajistí vám ostrý zrak, bojují proti cukrovce a tlumí alergické symptomy. Ano, na tom všem si pochutnáte společně s křepelčími vejci. Mimochodem, tahle delikatesa také posiluje imunitu a zlepšuje duševní zdraví!

Křepelčí vejce. Už jste je ochutnali? S těmi slepičími se prý vůbec nedají srovnávat, protože oproti nim obsahují několikanásobně více vitaminů A, B1 a B2. Tedy alespoň podle odborníků, kteří poukazují na skutečnost, že konzumace těchto malých pokladů přináší celou řadu pozitivních účinků pro vaše zdraví. Jaké „poklady“ se skrývají pod jejich skořápkou? Tyhle možná přivítáte!

Úleva od alergie jako vítaná spása

Z aktuálních statistik vyplývá, že nějakou formou alergie trpí zhruba každý třetí našinec. Řadíte se i vy do kategorie lidí, jejichž tělo „nemůže vystát“ pyl, prach, roztoče nebo srst domácích mazlíčků? Je-li vaše odpověď kladná, měli byste vědět, že zázrak ve skořápce v sobě ukrývá cenný protein ovomukoid, jež je schopný inhibovat alergické reakce. Co říkáte na tuhle chutnou první pomoc?

Silnější imunita a mozek v kondici

Uvedená potravina, jež má v našich končinách pověst delikatesy, má rovněž příznivý vliv na obranyschopnost a duševní zdraví. Je to proto, že vykazuje vysoký podíl železa, fosforu, mědi, omega-3 mastných kyselin a dalších cenných živin, přičemž z organismu odstraňuje toxické sloučeniny a příznivě ovlivňuje krevní oběh.

Prevence diabetu? Ano, to také

Již několik studií s průkaznými daty poukázalo na to, že oválný zázrak je vhodný pro prevenci i samotnou léčbu diabetu, a to zejména díky přítomnosti aminokyseliny zvané leucin. Ta pomáhá udržovat optimální úroveň diabetu a reguluje hladinu cukru v krvi.

Ostrý zrak, kterému nic neunikne

Že mrkev je dobrá pro zdraví očí, to nám babičky kladly na srdce celé dětství. Ano, měly jistě pravdu, nicméně zraku prospívá všechno, v čem se nachází již zmíněný vitamin A. Skutečně hodně bohatou zásobárnou této látky, která mimo jiné podporuje také integritu pokožky a zpomaluje tvorbu vrásek, jsou právě křepelčí vajíčka. Pochutnáte si na nich i vy?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6060182/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat