Prostreno.cz

Ochutnejte netradiční cheesecake na dřívku

S ovocem, posypem nebo klasicky – tvarohový koláč je dobrý vždycky! Ale nově se neservíruje na talíři, ale na dřívku!

Máte chuť na tvarohový koláč? Pak vyzkoušejte hit letošního léta – zmrzlinu s příchutí tvarohového koláče. Ale nejenom s příchutí – doslova je to tvarohový koláč na dřívku. Navíc se dají libovolně kombinovat – můžete je namočit do mléčné nebo hořké čokolády a obalit v různých přísadách od ořechů, přes sušenky až po lupínky.

Cheesecake na dřívku

Cheesecake upečete nejdříve v normální kulaté formě. Navíc budete potřebovat 12 zmrzlinových dřívek.

Suroviny na těsto

100 g cukru

200 g studeného másla

300 g mouky

špetku soli

1 lžičku vanilkového extraktu

1 vejce

Suroviny na tvarohovou směs

125 g měkkého másla

180 g cukru

1 lžičku vanilkového extraktu

4 vejce

1 lžíci citronové šťávy

500 g tvarohu

200 g bílého jogurtu

200 g smetany

50 g škrobu.

U polevy a zdobení se fantazii meze nekladou. Můžete například zvolit mezi ořechy, müsli, lupínky, praženými mandlemi nebo vločkami, rozdrcenými sušenkami, mini pralinkami, marhmallows, čerstvým nebo sušeným ovocem… Hlavní je, aby to chutnalo vám!

Postup na přípravu 12 kousků

1 Máslo nakrájejte na kostky. Přidejte cukr, sůl, vanilkový extrakt, mouku a vejce a pomocí ručního mixéru vytvořte hladké těsto. To dejte na 30 až 60 minut do lednice.

2 Smíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nevznikne sametová směs. Potom postupně přimixujte vejce. Po důkladném rozmixování přidejte tvaroh, jogurt, smetanu, citronovou šťávu a škrob. Míchejte tak dlouho, dokud nebude směs hladká.

3 Troubu rozpalte na 170 stupňů.

4 Formu vymažte a vyložte pečicím papírem.

5 Vyjměte těsto z lednice a vytvarujte dno spolu s hranou koláče. Nakonec koláč naplňte tvarohovou směsí.

6 Pečte asi 75 minut. Po upečení nechte ve vypnuté troubě odpočívat dalších asi deset minut. Potom koláč vyjměte a nechte ho vychladnout.

7 Po vychladnutí ho dejte nejlépe přes noc do lednice, pak se bude lépe krájet.

8 Rozkrojte koláč na 12 kousků a do každého vložte jedno dřívko. Dejte na 3 až 5 hodin do mrazáku.

9 Po vyjmutí můžete zdobit podle libosti. Nejdříve namočte do čokolády a následně přidejte posyp podle vašeho přání.

Dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat