Prostreno.cz

Batátové kari s arašídy

Grilovací sezona se nám pomalu rozjíždí, a pokud chcete připravit něco speciálního, čím překvapíte své hosty při grilovací sešlosti, můžete zkusit zabodovat s „batátovým kari“, kterým potěšíte nejen vegany…

Můžete jej podávat s grilovanou cuketou či paprikami, případně jako pikantní dip ke grilovanému masu, nebo jej servírovat jako předkrm s rozpečenou pitou.

Pokud nejste nadšenec do grilování, skvěle zachutná i s čerstvě uvařenou a nadýchanou rýží basmati k obědu či večeři. 

Batátové kari s arašídy

Ingredience

2 batáty

1 menší lilek

1 cibule

3 stroužky česneku

1 plechovka krájených rajčat

kousek čerstvého zázvoru (cca 4 cm)

1 plechovka kokosového mléka

1 lžíce arašídového másla

2 lžičky kari

šťáva z půlky limetky

hrst nesolených arašídů

olivový olej

čerstvá šalvěj

sůl, pepř

Postup

1 Batáty oloupejte, nakrájejte na velké kousky a vyskládejte do pekáče. Pokapejte olivovým olejem, rozprostřete lístky šalvěje, posypejte himálajskou solí, a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Jakmile jsou batáty upečené, vhoďte je do mixéru, a i se šalvějí rozmixujte v hladké pyré.

2 V hluboké pánvi pak rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a restujte cca 3 minuty. Poté přidejte na kostičky nakrájený lilek a restujte dalších 5 minut.

3 Nakonec vmíchejte nakrájená rajčata, kokosové mléko, batátové pyré, arašídové máslo a kari. Všechny ingredience pořádně promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat cca 15 minut. Do kari nakonec vmíchejte arašídy a ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Zdroje: názor autora, www.essenundtrinken.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat