Prostreno.cz

Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou

Těstoviny se hodí a chutnají vždycky fungují! Ale co třeba vyzkoušet něco nového? Místo boloňky nebo carbonary nyní připravujeme lahodné krémové těstoviny s květákem.

Pokud chcete do své všední kuchyně vnést trochu rozmanitosti, měli byste obměňovat ingredience a zkoušet nové pokrmy. Takhle někdy vznikají skvělé recepty. Co takhle například těstoviny s květákem? Zní to na první pohled nezvykle, ale chutná prostě skvěle! 

Tento dokonalý recept na krémové těstoviny jsme objevili na instagramovém účtu digitaliano_official od Guiseppe, která ráda vaří a má zálibu v těstovinových pokrmech. Zkuste to sami!

Krémové těstoviny s květákem a parmskou šunkou

Suroviny na 2 porce

350 g těstovin

150 g květáku

75 g pikantního pecorino

75 g uzené scamorzy

5 plátků parmské šunky

4–5 sardelek

1/2 chilli papričky

2 stroužky česneku

petrželka

olivový olej

sůl a pepř

Postup

1 Dejte vařit vodu v hrnci. Když se voda začne vařit, vložte květák a vařte asi 10–15 minut. Že je hotový, poznáte tak, že jím lehce projde nůž.  Poté květák vyjmeme z vody, vodu osolíme a ve stejném hrnci uvaříme těstoviny.

2 Do pánve dejte trochu olivového oleje. Krátce v něm orestujte nadrobno nakrájený česnek, poté přidejte chilli nakrájené na nudličky a oboje orestujte. Poté osmahneme filety sardel a přidáme květák, aby se také krátce orestoval. Květák časem změkne a lze jej snadno dále nakrájet vařečkou.

3 Dále do pánve natrháme všechny plátky parmské šunky (kromě jednoho), aby se šunka také krátce orestovala. Zbylý plátek se nakonec použije na ozdobu. Nyní do pánve přidejte naběračku vody z těstovin.

4 Hotové těstoviny přidejte ke květáku a přiklopte. V případě potřeby přidejte více vody z těstovin. Dále vmícháme petrželku a promícháme. Poté smíchejte směs sýra Scamorza a Pecorino. Okořeníme čerstvým pepřem. Solte pouze v případě potřeby, protože voda z těstovin, ančovičky a sýr již dodávají pokrmu velmi slaný nádech.

5 Podávejte, ozdobte zbylým plátkem parmské šunky a vychutnejte si ještě horké.

Zdroj: v textu, názory autora





Celkem 2 komentářů

Jindřiška Brodecká
27.07.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat