Prostreno.cz

Perfektní letní dort s ovocem

Koktejl a dort v jednom? Perfektní kombinace! S tímto snadným receptem na ovocně sladký tvarohový koláč s likérem Lillet si připravíte vynikající letní dezert.

Chuť léta je ovocná a svěží! Tento vláčný a sladký tvarohový dort s kapkou likéru zaručeně zapůsobí na každého hosta! Báječný dort, inspirovaný trendovým nápojem Lillet Wildberry, chutná přesně jako on – a je tedy určen pouze pro dospělé. Cheesecake je však perfektní dezert pro teplé víkendy na balkoně nebo na zahradě. Tady je recept:

Letní dort s ovocem

Ingredience

Těsto

100 g rozpuštěného másla

250 g máslových sušenek

100 g nasekaných mandlí

Tvarohový krém

60 g mražených malin

200 g smetany

750 g smetanového sýra

10 lžic agar-agar

220 g cukru

250 g tvarohu

70 ml likéru Lillet

200 ml Wild Berry od Schweppes

Poleva

80 g mražených malin

100 ml likéru Lilet

2 lžičky moučkového cukru

5 lžic agarového agaru

300 ml Wild Berry od Schweppes

2 lžíce šťávy z červeného ovoce (např. malin)

Postup

1 Pomocí mixéru nebo případně pomocí mrazicího sáčku a válečku nasekejte máslové sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Poté vymažte dno formy (cca 26 cm) a rozetřete do ní směs máslových sušenek a másla a pořádně přitlačte. Nahoru nasypejte mandle a dejte do lednice.

2 Na tvarohový krém rozmrazte a najemno rozmixujte maliny. Smetanu vyšlehejte dotuha a v samostatné misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh, cukr a malinové pyré. Poté vmícháme Lillet a smetanu.

3 Do malého kastrůlku přidejte agar-agar a Wild Berry, promíchejte a přiveďte k varu. Poté vařte asi 2 minuty a míchejte. Poté přidejte tvarohovo-smetanovou sýrovou směs a promíchejte. Nyní teplou směs rychle nalijeme na sušenkový základ a uhladíme. Dejte na 1-2 hodiny do lednice.

4 Asi po 1 hodině si připravte polevu. Na tvarohový koláč nasypte maliny. Wild Berry a agar-agar smíchejte v hrnci s moučkovým cukrem a přiveďte k varu. Vařte znovu asi 2 minuty a během této doby dobře promíchejte. Poté stáhněte ze sporáku a nechte vychladnout. Přidejte Lillet.

5 Potom nalijte polevu přímo na cheesecake a znovu chlaďte alespoň 2 hodiny nebo nejlépe přes noc. Pak si ho dosyta užijte!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-sommer-rezept-fruchtiger-lillet-cheesecake





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat