Prostreno.cz

Osvěžující recepty na letní drinky

Ujistěte se, že máte v lednici láhev jiskřivého Prosecca, a pokud ne, určitě si ji brzy obstarejte. Máme pro vás totiž recepty na lahodné letní drinky! Zvládnete je během chvilky a jsou ideální pro teplé letní dny.

Určitě to vyzkoušejte! Místo obyčejné sklenky Prosecca byste měli své hosty na příští zahradní párty překvapit tímto osvěžujícím perlivým punčem. Nejen, že dobře vypadá, ale je to také perfektní způsob, jak se zchladit v horkých dnech velmi chutným způsobem. Na zdraví!

Lillet bowle

Ingredience

1 láhev Prosecca

600 g mraženého ovoce (např. borůvky, maliny atd.)

½ okurky

800 ml Wild Berry (např. od Schweppes)

250 ml Lillet Blanc

2 hrsti kostek ledu

čerstvé lístky máty (volitelné)

několik plátků limetky (volitelně)

Příprava

1 Okurku omyjte horkou vodou a nakrájejte na tenké plátky. Poté vložte do velké punčové mísy spolu s lesním ovocem a zalijte Proseccem, Wild Berry a Lillet Blank.

2 Do mísy dejte kostky ledu, vše dobře promíchejte. Podle chuti přidejte lístky máty a plátky limetky. Poté podávejte.

 

Tento jednoduchý nápoj lze připravit během několika sekund a je dokonalým doplňkem pro vlahé letní večery – a pokud počasí není příliš příznivé, okamžitě navodí letní pocity i uvnitř. Vyzkoušejte tento nápoj, pokud hledáte osvěžující alternativu ke klasickému Lillet Wild Berry. 

Orange Lillet Spritz

Ingredience na 2 sklenice

25 cl lilet (Blanc)

25cl Prosecco

25 cl minerální vody

1 bio pomeranč nebo bio krvavý pomeranč

ledové kostky

Volitelně: čerstvá máta

Příprava

1 Všechny tekutiny by měly být před přípravou studené.

2 Připravte si dvě studené vysoké sklenice. Pomeranč dobře omyjte a nakrájejte 4 tenké plátky (více, pokud chcete). Pak naplňte sklenice kostkami ledu a plátky pomeranče. Do každé sklenice vymačkejte pomerančový džus.

3 Nakonec do každé sklenice přidejte 12,5 cl Lilletu, minerální vodu a Prosecco. Ozdobte čerstvou mátou a hned podávejte! Na zdraví!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-lillet-bowle-rezept-sommer https://www.freundin.de/kochen-lieblingsdrink-sommer-orange-lillet-spritz





Celkem 1 komentářů

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat