Prostreno.cz

Jednoduchý recept na šťavnatý koláč s borůvkami a jogurtem

Dát do dortu nebo koláče borůvky je vždycky dobrý nápad. Dodají jakémukoliv dezertu během okamžiku nejen letní nádech, ale i atraktivní vzhled. A ve spojení s jogurtem získáte šťavnatý koláč s chutí léta!

Kromě sluníčka a vysokých teplot si můžete sladké letní dny zpříjemnit tímto nebeským borůvkovo-jogurtovým koláčem. Připravíte ho velmi snadno a jen z několika málo ingrediencí a jeho chuť je nádherně šťavnatá a lahodně ovocná. Uvidíte, že je nejlepší, jaký jste kdy jedli!

Šťavnatý koláč s borůvkami a jogurtem

Ingredience

300 gramů mouky

250 gramů másla

190 gramů cukru

250 g mražených borůvek

250 g řeckého jogurtu

1 balení prášku do pečiva

5 vajec

50 ml mléka

Postup

1 Nejdříve si předehřejte troubu na 175 stupňů.

2 Máslo nakrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte cukr. Ručním mixérem mixujte 2-3 minuty, dokud nevznikne krémová hmota.

3 Postupně vmíchejte vejce. Poté si v další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte po částech do mísy. Zalijte mlékem a jogurtem a dobře promíchejte.

4 Nakonec stěrkou opatrně vmíchejte borůvky tak, aby zůstaly celé a nepomačkaly se.

5 Těsto rovnoměrně nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč nebo bábovku a pečte asi 55 minut (otestujte špejlí!).

6 Hotový koláč nechte pár minut vychladnout ve formě, z bábovkové formy ho poté opatrně vyklopte na talíř a nechte zcela vychladnout.

Tip

Pokud chcete, můžete koláč před podáváním poprášit trochou moučkového cukru nebo na něj dát cukrovou polevu.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-saftiger-blaubeer-joghurt-gugelhupf





Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat