Prostreno.cz

Letní recept na vegetariánské lasagne

Čerstvá zelenina chutná nejlépe v létě. A v kombinaci s těstovinami je to opravdová lahůdka. Pokud máte chuť na něco lehkého a letního, tady je recept na vegetariánské lasagne.

Milujeme lasagne! Ale vydatná varianta s mletým masem může být pro žaludek – zvlášť při vysokých letních teplotách – náročná. Ideální alternativou jsou proto lehké letní lasagne se spoustou čerstvé zeleniny. V klasickém receptu se používají papriky, lilek a cuketa – místo nich však můžete použít i houby, mrkev nebo brokolici.

Vegetariánské lasagne

Ingredience

200 g plátků lasagní

1 cibule

2 stroužky česneku

olivový olej

1 plechovka nakrájených rajčat

1 špetka cukru

hrst čerstvé bazalky

1 červená paprika

1 cuketa

1 lilek

250 g bešamelové omáčky

sůl

pepř

200 g sýra na posypání

Postup

1 Cibuli a stroužky česneku nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi s trochou olivového oleje. Polijte nakrájenými rajčaty. Dochuťte solí, cukrem a nasekanou bazalkou a nechte omáčku deset až patnáct minut redukovat.

2 Mezitím si nakrájejte papriky, cuketu a lilek na kostičky velikosti sousta a krátce je osmahněte je na trošce olivového oleje v pánvi se zvýšeným okrajem. Přidejte špetku vody. Jakmile je zelenina al dente, dochuťte solí a pepřem.

3 Pak na dno zapékací mísy rovnoměrně rozetřete bešamelovou omáčku a položte do ní vrstvu plátků lasagní. Na ně dejte vrstvu zeleniny, přidejte rajčatovou omáčku a začněte znovu s trochou bešamelu. 

4 Lasagne dozdobte zeleninou a rajčatovou omáčkou, poté posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut, dokud sýr nezezlátne. 

Tip

Pokud chcete, můžete zeleninové lasagne před podáváním ozdobit lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-vegetarische-sommer-lasagne





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat