Prostreno.cz

Zawrapujte si třeba na snídani

Máte chuť vyzkoušet trochu jinou snídani? Máme pro vás výborný a zdravý tip: wrap s jahodami.

Už jste dnes wrapovali? Ne? Tak je nejvyšší čas! Protože málokterý trend se nám dostal kolem pod kůži tak rychle jako wrap! Nezáleží na tom, jakou denní dobu, jestli je horko nebo zima – wrapy nás prostě baví kdykoli a kdekoli. A to nejlepší ze všeho: Lahodné tortillové placky lze naplnit čímkoli, po čem toužíte.

Wrapy vznikly v Texasu a Mexiku

Odkud vlastně zábal pochází? Původem je wrap z kuchyně TexMex – styl vaření, který vlastně vznikl ve Spojených státech a tvoří ho dva regiony Texas a Mexiko. Tortilly používané v zábalech pocházejí z Mexika, kde se dodnes jí ke každému jídlu. Věřte nebo ne, každý Mexičan sní devět tenkých tortill denně!

Z USA přes velkou louži

Wrap, jak jej známe dnes, je americkou evolucí mexické tortilly. Spotřeba v USA vzrostla s imigrací Mexičanů, kteří zůstali věrní svým stravovacím návykům. Dnes je mnoho Mexičanů doma na jihu států – stejně jako jejich mexický import: tortilla flatbread. Až v 80. letech Američané rozpoznali potenciál nenápadného flatbreadu. Od exotických přes asijské až po vegetariánské a sladké – plnili ho vším a balili. Téměř o 10 let později si oblíbený „zámotek“ našel cestu přes velkou louži na starý kontinent. A s pádem železné opony a příliv nových vlivů je wrapovací boom součástí i české kuchyně.

Wrap na snídani

A jakkoli si vážíme ovesné kaše nebo čerstvých rohlíků, občas máme prostě chuť zkusit něco nového. Ale co? Pokud vám docházejí nápady na pestrou snídani, máme pro vás super lahodný a zdravý recept: snídaňový wrap! Ano, slyšeli jste dobře. Tenké placky si můžete vychutnat nejen s masem nebo rybou, ale skvěle chutnají i se sladkou náplní. Proč rovnou nezkusit fitness snídani, kterou budete mít připravenou během chvilky.

Snídaňový wrap

Ingredience

400 gramů jahod

2 lžíce ovesných vloček (celozrnné)

2 lžičky máty, nasekané

2 lžičky agávového sirupu

250 g skyr, přírodní, do 0,2 % tuku

4 malé wrapy

Postup

1 Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. 

2 Ovesné vločky nejdříve opečte bez tuku na pánvi na středním plameni asi 2–3 minuty. 

3 Potom opatrně smíchejte kostky jahod s mátou, agávovým sirupem a skyrem.

4 Tortillové zábaly potřete směsí jahod a skyru, posypte ovesnými vločkami a wrapy smotejte dohromady. 

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-fitness-rezept-fruehstueckswrap-erdbeeren





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat