Prostreno.cz

Nadýchané banánové palačinky

Těchto palačinek si můžete dát dvakrát tolik! Jsou zdravé, lahodné a připravené během chvilky.

Chcete jíst zdravě, ale nedokážete to skloubit s touhou po mlsání? Naštěstí existuje mnoho dobrot, u kterých se nemusíte vzdávat ničeho. A mezi ně lze počítat i tento recept na mini palačinky, protože ingredience tvoří především banán a ovesné vločky. Vyzkoušejte je a užijte si to! Vsaďte se, že tento fitness recept budete připravovat častěji?

Nadýchané banánové palačinky

Ingredience na 1 porci

1 banán

80 gramů ovesných vloček

120 ml ovesného mléka

1 lžička javorového sirupu

Postup

1 Ovesné vločky dejte do mixéru a mixujte, dokud z nich nevznikne mouka.

2 Do mísy dejte ovesné mouku, ovesné mléko a javorový sirup a dobře promíchejte, aby vzniklo těsto.

3 Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pak je postupně dokola namáčejte vidličkou do ovesného těsta a opečte na pánvi.

4 Mini palačinky položte na talíř a podávejte teplé. Můžete je ozdobit moučkovým cukrem nebo Nutellou nebo podávat s čerstvým ovocem.

Pivo jako tajná přísada

Pokud byste přesto zatoužili po klasických palačinkách, vyzkoušejte naši tajnou přísadu. Nutno uznat, že kombinace palačinek a piva zní nezvykle, ale rozhodně byste si ji měli zapamatovat! Při přípravě sladké pochoutky dokáže pivo zázraky, a nejen pozvednout chuť palačinek na novou úroveň, ale také výrazně optimalizovat jejich konzistenci.

Extra nadýchané palačinky

Čerstvé palačinky jsou dokonalé, když při pečení trochu nakynou a jsou uvnitř pěkně jemné a nadýchané. Takového účinku obvykle dosáhnete s trochou prášku do pečiva, ale také, když do těsta přidáte trochu piva. Pivo vytváří oxid uhličitý a působí tak jako přírodní kypřící činidlo, díky kterému těsto kyne a je nadýchané.

Jaké pivo můžete použít

Ať už světlé nebo tmavé pivo: Na palačinky můžete použít jakýkoli druh piva. Podle druhu je ale třeba počítat s tím, že pivo dodá těstu více či méně sladovou chuť. Pokud se vám pivo a palačinky nehodí, můžete přidat do těsta trochu minerální vody.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-fitnessrezept-mini-pancakes-banane






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat