Prostreno.cz

Šťavnatý koláč z řeckého jogurtu bez mouky a másla

Tento recept na řecký jogurtový koláč vás nadchne. Nejenže chutná nebesky a je až neskutečně šťavnatý, ale také se vám hned neusadí na bocích.

Zatímco v zimě si klidně dáme hutný koláč s tvarohem, v létě se více zajímáme o to, jak vypadáme v plavkách. Takže v létě pečeme lehké koláče s ovocem, které jsou sice vynikající, ale každý kousek se bohužel připisuje okamžitě nejen na kalorické konto, ale hlavně na boky. Výjimkou proto může být náš recept na tento úžasně chutný a neskutečně vlhký jogurtový koláč, na který nepotřebujete žádné máslo ani mouku.

Šťavnatý koláč z řeckého jogurtu bez mouky a másla

Ingredience

4 vejce

70 gramů xylitolu nebo jiné náhražky cukru

350 gramů řeckého jogurtu

40 gramů pudinkového prášku

kůra z velkého bio citronu

vanilkový lusk

1 lžička prášku do pečiva s vinným kamenem

Příprava

1 Nejprve si předehřejte troubu na 170 stupňů. Potom vyložte čtvercovou formu na pečení pečicím papírem, aby se vám později hrany a dno koláče nepřilepily.

2 Nejdříve si oddělte žloutky a bílky u vajec. Z bílku potom ušlehejte nadýchaný sníh a žloutek vyšlehejte s xylitolem do pěny.

3 Do žloutkové směsi přidejte po částech jogurt, vanilku a citronovou kůru.

4 Potom ve vedlejší misce smíchejte prášek do pečiva s pudinkovým práškem a přimíchejte do žloutkové směsi s jogurtem. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.

5 Pečte asi 30 minut (jestli je hotový, otestuje špejlí!). Po upečení nechte lehce vychladnout a na závěr posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-joghurtkuchen-ohne-mehl-butter






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat