Bella Italia doma! Bruschetta je italská klasika, díky které se nám hned vybaví léto na jihu. A jak se říká – těstovin se nikdy nepřejíte...
Tak proč nesmíchat obě jídla dohromady? Těstoviny bruschetta připravíte snadno a bez námahy a za méně než 30 minut. Čerstvé aromatické ingredience, parmazán a nejlepší těstoviny – to je náš letní vegetariánský recept. A co je nejlepší: Těstoviny jednoduše připravíte pouze v jednom hrnci!
Těstoviny bruschetta
Ingredience pro 2 osoby
250 g těstovin farfalle (nebo jiného druhu těstovin)
300 g cherry rajčat
1/2 cibule
1 stroužek česneku
50 g rajčatového pesta
10 g bazalky a tymiánu
50 g rukoly
4 gramy zeleninového vývaru
3 lžičky balzamikového octa
20 g tvrdého parmazánu (strouhaného)
olivový olej
sůl a pepř
Příprava
1 Cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek a oboje restujeme jednu minutu na střední teplotu, dokud oboje nezesklovatí.
2 Do hrnce přidáme 500 ml vroucí vody, farfalle, zeleninový vývar a půl lžičky soli. Přivedeme k varu a přikryté vaříme asi 12 až 14 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Mezitím několikrát promícháme, zvláště na konci, když je voda téměř vyvařená.
3 Cherry rajčata rozčtvrtíme a z bylinek otrháme lístky. Potom nasekáme tymián nadrobno a bazalku nakrájíme na jemné proužky.
4 Ve velké míse smícháme balzamikový ocet, 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci vody a připravíme dresink. Dresink dochutíme solí a pepřem a posypeme rukolou.
5 Když jsou těstoviny al dente, vmícháme rajčatové pesto a 50 ml vody, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme dvě třetiny cherry rajčat a nasekané bylinky a dvě až tři minuty zahříváme.
6 Rozdělíme mezi dva talíře. Navrch dáme rukolu, nastrouhaný parmazán a zbylá cherry rajčata a pokapeme balzamikovým dresinkem.
Dobrou chuť!
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-bruschetta-pasta-sommer-2022
Sledujte nás na sociálních sítích: