Prostreno.cz

Domácí zmrzlina pouze z jedné ingredience

Také máte rádi ovocně – krémovou zmrzlinu? Přinášíme recept na lahodnou a zdravou zmrzlinu, na kterou potřebujete pouze jedinou ingredienci.

V letních teplotách se asi všichni rádi zchladíme – třeba výbornou zmrzlinou. Ale dlouhá fronta u stánku nebo v cukrárně nám tu chuť může rychle zkazit. A přitom stačí mít doma banány a snadno si připravíte osvěžující zmrzlinu sami.

Domácí zmrzlina

Co potřebujete

6 zralých banánů

mrazicí sáček nebo plastový box

mixér

nádobu na hotovou zmrzlinu

Jak na to

1 Banány oloupejte a každý banán rozkrájejte asi na 4 kousky. Kousky banánu vložte do mrazícího sáčku nebo vhodné plastové krabičky a nechte je několik hodin zmrazit (ideální by bylo asi 8 hodin nebo více). Potom banány vyndejte z mrazáku, nechte je pár minut ležet při pokojové teplotě a poté je rozmixujte do krémové hmoty.

2 Pokud preferujete obzvlášť krémovou zmrzlinu, můžete si banánovou zmrzlinu vychutnat hned nebo ji jinak znovu zmrazit ve vhodné nádobě (ta je vhodná i na zbytky nebo na větší množství).

3 Zmrzlinu můžete podávat s čokoládovými lupínky, ořechy nebo lesním ovocem – záleží jen na vaší chuti.

Kopeček zmrzliny umí zázraky

"Před obědem žádná zmrzlina!" Pamatujete si ještě, co vám říkali rodiče, když jste si už ráno chtěli dát zmrzlinu? Teď na to můžete zapomenout! Protože nedávná studie Kyōrin University v Tokiu říká, že lžíce zmrzliny po ránu posiluje vaše mozkové funkce. Účastníci, kteří snědli zmrzlinový pohár hned po probuzení nebo před začátkem prací, vykazovali lepší výsledky a byli schopni zpracovat informace rychleji než účastníci, kteří po probuzení vypili pouze sklenici ledové vody. 

Ke stejnému závěru mimochodem dospěla v roce 2005 studie Institutu psychiatrie v Londýně, jejíž testy ukázaly, že lžíce zmrzliny po ránu má na mozek stejný účinek jako vaše oblíbená hudba, nebo dokonce peněžní výhra.

Zdroj: www.theguardian.com/uk/2005/apr/29/health.science





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat