Prostreno.cz

Těstoviny s dýní a špenátem

Toto podzimní trendové jídlo chutná lahodně, zasytí vás na dlouhou dobu – a navíc je zdravé. A to nejlepší na závěr: Těstoviny s dýní a špenátem jsou velmi snadné a rychlé na přípravu!

Dýně, špenát a těstoviny jsou perfektní podzimní kombinací, která se na talíři může objevit! Nejen proto, že je právě teď sezona dýně, která je tak vynikající, ale také proto, že obsahuje také mnoho vitaminů, minerálů a vlákniny. Spolu se špenátem, který je minimálně stejně výživný a chutný jako dýně, je tento těstovinový pokrm jako stvořený pro útulné podzimní večery – a aby byl náš imunitní systém odolný vůči zimě! Navíc na recept potřebujete pouze pět ingrediencí a je hotový za 20 minut! 

Bleskový recept na podzimní těstoviny s dýní a špenátem

Ingredience na čtyři porce

400 g těstovin (například špagety)

400 g dýně Hokkaido

300 g špenátových listů

150 gramů smetanového sýra

1 červená cibule

Kromě toho

2 lžíce oleje na smažení (například řepkového oleje)

sůl, pepř

Jak na přípravu dýňových a špenátových těstovin

1 Těstoviny uvaříme ve velkém množství osolené vody, dokud nejsou al dente. Potom scedíme. Zatímco se těstoviny vaří, oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Poté omyjeme dýni, rozkrojíme napůl a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Špenátové listy očistíme a omyjeme.

2 Na jedné pánvi rozehřejeme jednu lžíci oleje. Přidáme špenát a restujeme asi 5 minut na středně vysokém ohni, dokud nezměkne. Na druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a na středním plameni asi 5 až 7 minut smažíme proužky cibule a kostky dýně dozlatova. Dochutíme solí a pepřem.

3 V misce smícháme smetanový sýr s kapkou vody do krému a přidáme do pánve k dýni a cibuli. Potom přidáme do pánve i špenát, přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. Potom přidáme těstoviny a promícháme s omáčkou a zeleninou. Nakonec hotové těstoviny s dýní a špenátem dáme na talíře a podáváme.

4 Pokud chcete, můžete lahodné těstovinové jídlo ozdobit dýňovými semínky nebo dochutit parmazánem.  Pokud vám krémový sýr z kravského mléka tolik nechutná, nebo jej špatně snášíte, můžete jej nahradit kozím krémovým sýrem. K tomuto lahodnému pokrmu se hodí i veganská náhražka smetanového sýra, pokud se chcete živočišným produktům vyhnout úplně.

Zdroj: www.eatsmarter.de





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat