Prostreno.cz

Nejchutnější recept na dýňový koláč

Sezona dýní je konečně zpět – a s ní i ty nejchutnější recepty! Vyzkoušejte tento dýňový koláč, protože je neuvěřitelně lahodný!

Dýňový koláč byl v USA vždy tradicí – zaručeně je na stole zejména o podzimních svátcích, jako je Halloween nebo Den díkůvzdání. Tento dezert je ale stále oblíbenější i u nás a stále častěji nachází cestu do našich kuchyní. Náš recept na dýňový koláč je nepřekonatelně lahodný a během okamžiku vám přinese babí léto přímo k vám domů. Vykouzlení útulné atmosféry je v ceně.

Dýňový koláč jako nejchutnější verze podzimní dýně!

Dýňový koláč

Ingredience

200 gramů mouky

1 lžička prášku do pečiva

250 gramů cukru

sůl

3 vejce

100 gramů másla

800 g dýně Hokkaido

200 ml mléka

60 gramů hnědého cukru

1 1/2 lžičky mleté ​​skořice

1/2 lžičky mletého zázvoru

1 špetka mletého muškátového oříšku

1/2 špetky mletého hřebíčku

 mouka na pracovní plochu a formu

 tuk

 potravinářská fólie

 papír na pečení

Příprava

1 V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 100 gramů cukru a špetku soli.

2 Přidáme vajíčko, kousky másla a případně lžíci studené vody a vše uhněteme na hladké křehké těsto. Zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut chladit. 

3 Mezitím omyjeme a nakrájíme dýni. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přivedeme k varu a přikryté dusíme na středním plameni deset až dvanáct minut. Zbylou vodu dobře slijeme.

4 Poté dýni rozmixujeme najemno a oddělíme zbývající vejce. Přidáme mléko, zbylý cukr, žloutek, špetku soli, skořici, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček, dobře promícháme a necháme vychladnout.

5 Na pomoučené pracovní ploše (průměr cca 32 cm) vyválíme křehké těsto. Vyložíme jím vymaštěnou, moukou vysypanou koláčovou formu (cca 26 cm Ø) a přebytečné těsto odkrojíme.

6 Základ těsta několikrát propícháme vidličkou a přikryjeme pečicím papírem. Na ten nasypeme fazole pro zatížení a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C 15 až 20 minut. Potom vyndáme papír s fazolemi a pečeme dalších 5 minut.

7 Metličkou na ručním mixéru vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme do studeného dýňového pyré.

8 Dýňovou směs rovnoměrně rozetřeme na předpečený základ.

9 Dýňový koláč pečeme v předehřáté troubě na 150 °C 45 až 50 minut. Necháme vychladnout na mřížce a vychutnáme! Ozdobený šlehačkou chutná obzvlášť lahodně.

Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-pumpkin-pie-kuerbis-herbst





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat