Prostreno.cz

Domácí turecký med

Tento pamlsek se skvěle hodí jako malý dárek nebo jednoduše jako sladkost pro vás. Jeho výroba je zábavná a velmi snadná.

Vypadá krásně, chutná skvěle a je to skvělý dárek: domácí turecký med!


Turecký med má dlouhou historii. Od pradávna byl oblíbenou pochoutkou a tato sladkost je velmi oblíbená dodnes. Turecký med se vyrábí z cukrového sirupu nebo medu v kombinaci s rozšlehanými bílky. Mnozí ho znají také pod pojmem bílý nugát. Vyrobit si ho doma je navíc velmi snadné. V našem receptu vám vysvětlíme, jak na to.

Domácí turecký med

Ingredience

na 8 porcí

350 g loupaných mandlí

225 gramů cukru

1 balíček vanilkového cukru

140 gramů medu

125 ml vody

2 bílky

150 gramů sušeného ovoce

8 pečicích oplatek

Příprava

1 Mandle pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Po pěti minutách pečení mandle otočte a pečte na druhé straně.

2 Mezitím si do hrnce dejte cukr, vanilkový cukr, med a vodu a za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přiveďte směs k varu a vařte po dobu čtyř minut.

3 Pomocí tyčového mixéru ušlehejte z bílků tuhý sníh a pomalu do něj vmíchejte směs cukru a medu. Šlehejte, dokud nevznikne krémová hmota.

4 Potom přidejte mandle, které si můžete předem nasekat, pokud chcete. Vmíchejte sušené ovoce, jako jsou brusinky nebo meruňky.

5 Pečícími oplatkami vyložte rovnou formu a potřete je krémem, na který zase navrstvíte oplatky. Turecký med zatěžkejte vhodnou dřevěnou deskou a nechte schnout alespoň 15 hodin.

6 Potom můžete talíř s cukrem a medem vyklopit na dřevěné prkénko a nakrájet na kousky o velikosti sousta. Drobné kousky nechte chvíli zaschnout. Hotový turecký med skladujte v suchu, aby nezměkly.

Tipy na recept na turecký med

Vychutnejte si čistý turecký med s kávou nebo čajem. Chtěli byste dát svému tureckému medu zvláštní nádech? Poté do krému přidejte špetku růžové vody! Pomocí kapky gelové potravinářské barvy můžete med i lehce přibarvit.

Zdroj: www.fuersie.de/kochen/rezeptideen/artikel/rezeptidee-tuerkischer-honig





Celkem 2 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat