Prostreno.cz

Zapečený sýr v dýňovém obalu

Myslíte si, že vám žádný dýňový recept na světě nemůže chutnat? Pak jste ještě nevyzkoušeli tento super lahodný recept na plněnou dýni! Uvidíte, že na dýni už nedáte dopustit!

Možná si myslíte, že ohledně dýně jste už vyzkoušeli opravdu všechno, ale následující recept vás jistě překvapí. Když jsme narazili na tento podzimní recept, věděli jsme, že se o něj s vámi musíme podělit!

Tento recept je odpovědí na to, jak jde dýně a komfortní jídlo dohromady. Vezměte jemně se rozpouštějící sýr z trouby, ochuťte ho čerstvými bylinkami a podávejte v lesklé oranžové dýni – ideální podzimní pokrm pro útulné večery s dobrou kapkou vína je připraven. 

Zapečený sýr v dýni

Ingredience pro 2 osoby

1 celá středně velká dýně Hokkaido

2 snítky tymiánu

2 snítky rozmarýnu

2 lžíce olivového oleje

2 sýry na pečení  

Příprava

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem.

2 Dýni omyjte a odstraňte případné nepěknosti. Poté svisle rozřízněte na polovinu, abyste získali dvě stejné poloviny. Půlky dýně vydlabejte tak, aby se do prohlubně vešel sýr na pečení. Aby byla dýně stabilnější, můžete odříznout kousek na spodní straně každé poloviny dýně, abyste získali rovný řez. Pozor, neřízněte příliš hluboko, aby dýně zůstala zespodu uzavřená.

3 Nyní vnitřní a vnější strany dýně potřete trochou oleje a případně dochuťte solí a pepřem. Dýni položte na pekáč a na střední příčce předpečte asi 15 minut.

4 Mezitím omyjte bylinky, osušte a nasekejte najemno. 

5 Vyndejte dýni z trouby, do důlků vložte sýr na pečení a obě poloviny dýně okořeňte tymiánem a rozmarýnem.

6 Naplněnou dýni vložte zpět do trouby a pečte dalších 10–15 minut, dokud se sýr pěkně nerozpustí.

7 Nyní můžete plněnou sýrovou dýni pokapat dýňovým olejem a vychutnat si s čerstvou bagetou.

Vzhledem k tomu, že slupka dýně Hokkaido je jedlá, můžete sníst celou pečenou dýni. A pokud dáváte přednost oříškovému tónu muškátové dýně, můžete si recept samozřejmě připravit i s ní. Dalším nápadem je použít jej jako sýrové fondue do dýně a namáčet do ní kousky chleba na špejli. Jednoduše vezměte větší dýni a naplňte ji dvojnásobným množstvím sýra.

Zdroj: www.brigitte.de/rezepte/ofenkaese-aus-dem-hokkaido-kuerbis-aus-nur-5-zutaten-13423122.html





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat