Prostreno.cz

Bourbonové kuličky na úvod večírku

Pokud hledáte lahůdku na párty, tyto bourbonové kuličky jsou nejlepší. Tyto nepečené sušenky vyrobené z jemně nasekaných pekanových ořechů, drcených vanilkových oplatkových sušenek a samozřejmě bourbonu jsou nenáročné, ale lahodné a na úvod večírku naprosto ideální.    

Bourbonové kuličky pocházejí z roku 1938 z Frankfortu v Kentucky. Hanley Booe, která vlastnila cukrovinkovou společnost s názvem Rebecca Ruth Chocolates, se snažila udržet svůj podnik při životě po Velké hospodářské krizi, když ji náhodný komentář zákazníka inspiroval k vytvoření bourbonových kuliček. 

Firma Rebecca Ruth Chocolates funguje dodnes a dodnes kuličky vyrábí. Booe ani společnost nikdy neprozradila přesný recept na milované cukroví – proto se mnoho lidí snaží vymyslet velmi podobné recepty (jako je ten náš).

Pravdou je, že smyslem těchto kuliček je bourbon, ale pokud nemáte rádi chuť, můžete ji rozhodně nahradit běžnou whisky nebo rumem. Můžete také použít jablečný džus, pokud je chcete udělat nealkoholické.

Jakmile bourbonové kuličky uděláte, není nutné je chladit. Můžete je skladovat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě, kde vydrží až 2 týdny; zůstanou však déle čerstvé, pokud je uchováte v chladničce, a také vychlazené chutnají mnohem lépe!

Bourbonové kuličky

Ingredience

180 g nesolených pekanových ořechů

130 g vanilkových oplatek

115 g moučkového cukru

6 polévkových lžic bourbon whisky

2 polévkové lžíce javorového sirupu

2 polévkové lžíce neslazený kakaový prášek

1/2 lžičky soli

30 g cukru na ozdobení

Postup

1 Předehřejte troubu na 180°. Pekanové ořechy rozprostřete na pečicí papír a opékejte, dokud nebudou voňavé a uprostřed zlaté, 7 až 9 minut. Nechte vychladnout.

2 Rozmixujte pekanové ořechy a vanilkové oplatky, dokud nebudou mít strukturu hrubé strouhanky (několik větších kousků pekanových ořechů je v pořádku). Přidejte moučkový cukr, bourbon, javorový sirup, kakao a sůl a zpracujte, dokud se nespojí. Přendejte směs bourbonových kuliček do střední misky; přikryjte a chlaďte do ztuhnutí, asi 1 hodinu.

3 Do malé ploché nádoby nasypejte ozdobný cukr. Plech vyložte pergamenem.

4 Vyválejte kuličky a obalujte v ozdobném cukru, jemně přitlačte, aby se cukr přichytil, a ukládejte na připravený plech.

5 Bourbonové kuličky dejte před podáváním do lednice alespoň na 1 hodinu.   

Zdroj: www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a40930591/bourbon-balls-recipe/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat