Prostreno.cz

Rychlý recept na jahodový džem s Aperolem

Aperol Spritz je k dostání nejen jako lahodný nápoj, ale báječně se hodí i jako marmeláda na snídaňový chléb. My přinášíme recept, se kterým si ji uděláte jednoduše a rychle sami.

Je téměř nevysvětlitelné, jak se Aperol v posledních letech stal hitem všech barů a letních zahrádek. Podávaný buď čistý, nebo jako základ pro různé další nápoje z trendových hospůdek, barů a kaváren, ale i ze soukromých grilovaček a zahradních party. Všude jsou vidět charakteristické sklenice na stopce s nápadným červenooranžovým obsahem. Zdobené pomerančem a mátou. Čím je ale Aperol Spritz tak výjimečný? Je vyrobený z rebarbory, žlutého hořce, hořkého pomeranče a kůry mochyně.

Miluji jahody a miluji jahodový džem a ano, nevadí mi občas sklenka Aperolu. A proč tyto lahodné ingredience nezkombinovat a neochutnat, co vznikne? Mohu říci jen jedno – jahodový džem s Aperolem je momentálně součástí každé mé snídaně.

Chcete ho také vyzkoušet?

Jahodový džem s Aperolem

Ingredience

500 gramů jahod

250 g konzervačního cukru 2:1

25 ml citronové šťávy

80 ml Aperolu

Postup

1. Jahody nejdříve omyjeme a rozčtvrtíme.

2. Vložíme do velkého hrnce s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Jakmile jsou jahody uvařené doměkka, rozmačkáme je na jemnou kaši.

3. Nyní přidáme citronovou šťávu a konzervační cukr. Dobře promícháme a znovu přivedeme k varu.

4. Směs necháme za stálého míchání alespoň 5 minut prudce vařit. Hrnec odstavíme ze sporáku, přidáme Aperol, dobře promícháme.

5. Jahodový džem s Aperolem necháme dobře ztuhnout. Pro jistotu uděláme test.

6. Když je marmeláda hotová, dáme ji do čistých zavařovacích sklenic.

7. Místo Aperolu můžete do džemu přidat i gin. A ten bude zaručeně chutnat stejně dobře.

Zdroj: názory autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat