Prostreno.cz

Lahodná domácí ledová tříšť

V parném létě není nic lepšího než studená a osvěžující ledová tříšť. Proč ale kupovat hotové, které jsou plné sladkého sirupu a umělých barviv, když si můžete v pohodlí domova připravit zdravější domácí verzi? Potřebujete jen několik jednoduchých a snadno dostupných ingrediencí a během chvilky si můžete připravit lahodnou domácí ledovou tříšť.  Jak tedy na to?

Jak na přípravu?

Na začátek shromážděte ingredience. Nejlépe se hodí čerstvé sezonní ovoce, jako jsou jahody, borůvky, pomeranče a banány. Budete také potřebovat led, vodu a cukr. Jakmile shromáždíte ingredience, nakrájejte ovoce na menší kousky a dejte je do mixéru. Na jednu porci přidejte půl šálku vody a 2 lžíce cukru na oslazení. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. (1)

Pro hustší konzistenci přidejte více ovoce a případně i více ledu. Pokud chcete řidší konzistenci, můžete použít také jakýkoli druh ovocné šťávy nebo více vody. Pokud máte mixér, který zvládne rozmixovat i led, máte vyhráno a směs nemusíte ani mrazit. Rovnou si ji můžete vychutnat. (2)

Nakonec směs nalijte do vyšší sklenice a nahoru přidejte vaše oblíbené nakrájené ovoce. Pokud děláte ledovou tříšť pro dospělé, můžete do ní přidat trochu alkoholu dle vlastní volby. Rázem vznikne chutný ledový koktejl, který si s sebou můžete vzít třeba k bazénu. (3)

Nápady na příchutě

Existuje spousta zdravějších receptů, které hydratují a uspokojí vaše chuťové pohárky. Například si můžete připravit základ z drceného ledu, ovocné šťávy nebo čaje. Jakmile budete mít základ, můžete přidat vybrané chutné a zdravé ingredience, jako je mražené ovoce, ořechová másla, řecký jogurt, med a superpotravinové prášky. Pro zvýraznění chuti můžete přidat také přírodní sladidla, jako je agáve nebo stévie. Případně pokud vám to nevadí, přidat trochu cukru. (4)

Dalším skvělým receptem je ledová tříšť s kokosovým mlékem. Začněte tím, že smícháte čerstvé nebo mražené ovoce, jako jsou bobule, banány, mango nebo ananas, s kokosovou vodou. Poté přidejte vybrané ingredience, jako je vanilkový extrakt, ořechová másla, řecký jogurt nebo superpotraviny v prášku. Pokud chcete hustou a krémovou tříšť, přidejte kostky ledu a rozmixujte dohladka. (5)

Zdravé tříště jsou skvělým způsobem, jak se v létě ochladit a uspokojit chuť na sladké. Pokud máte po ruce správné ingredience, můžete si je připravit na cestách a vychutnat si je, kdykoli vás přepadne chuť. Záleží jen na vaší fantazii, jaké ingredience použijete. (6)

Zdroje: www.wellandgood.com/healthy-slushie-recipes/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat